Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Kevin Vo slutade delad fyra i Talang 2021

Falkenbergsdansaren Kevin Vo gav sitt allt för att vinna årets upplaga av Talang. Men han fick se sig slagen av en magiker.

Kevin Vo var först ut av de åtta deltagarna i Talangfinalen på fredagskvällen. Förutom äran tävlades det om en halvmiljon kronor. Dansaren från Falkenberg, som tog sig till finalen via förra veckans semifinal, pratade med programledaren Per Lernström inför sitt finalnummer.

– Jag är helt chockad, jag trodde aldrig att jag skulle komma hit, sa en märkbart nervös Kevin Vo.

Dansar som ett proffs

Sedan äntrade han scenen och all nervositet var som bortblåst. Dansaren bjöd på ett väldigt annorlunda nummer än det som tog honom till finalen. Under semifinalen var han klädd som en krigare och scenen fylldes av eld. Nu mötes tv-publiken av en leende Kevin Vo som kastade slängkyssar omkring sig. Och det blev ett färgsprakande dansnummer fyllt av glädje och tacksamhet.

– Ni kommer att få se hur tacksam jag är över alla som hjälpt mig så himla mycket, sa Kevin Vo när han ombads beskriva numret.

TV: Se Kevin Vo:s finalframträdande här

Talangjuryn bestående av Edward af Sillén, Bianca Ingrosso, David Batra och Sarah Dawn Finer var inte besvikna. Under numret log de stort och dansade med.

– Förra veckan klev du in som en krigare som dansade för din överlevnad i tävlingen. Nu kom du in som en som redan har vunnit tävlingen. Jag älskar att du gör det, sa Edward af Sillén..

– Du är verkligen en fulländad artist, fortsatte Bianca Ingrosso.

Idel hyllningar från juryn

Även Sarah Dawn Finer och David Batra gillade vad de såg och hyllade numret och dansaren. Batra lyfte fram kombinationen av tekniskt kunnade och lekfullhet

– Krigaren har blivit älskaren. Vi är otroligt stolta över dig. Du var fantastisk, sa Sarah Dawn Finer.

Efter sitt eget framträdande blev det en lång väntan för Kevin Vo medans de övriga sju finaldeltagarna uppträdde. Vem som till slut vann tävlingen avgjordes inte av juryn utan av tv-tittarna.

När rösterna var räknade visade det sig att Kevin Vo inte tog sig in bland topp tre utan istället blev det en delad fjärde plats för falkenbergaren.

Flera halländska inslag

Topp tre bestod av sångerskan Kiana Blanckert, dansgruppen EEC från Eslöv och magikern Johan Ståhl

Kiana Blanckert, 14 år från Tyresö sjöng Mamas and the Papas klassiker ”California Dreamin” från 1970. Kiana har tidigare medverkat i falkenbergaren Kålle Gunnarssons uppsättning av ”Annie” på Intiman i Stockholm.

Andra halländska inslag var minnesexperten Martin Nilsson från Halmstad. Han slutade även han på en delad fjärde plats.

Det längsta strået drog till slut magikern Johan Ståhl.

– Det känns helt sjukt, sa han efter att vinsten stod klar.

LÄS MER: Talang-Kevin om finalplatsen: ”Vi bara grät”

LÄS MER: Dansaren Kevin hyllad i Talang

LÄS MER: Kevin Vo: ”Jag vill vinna Talang”

LÄS MER: Kevin Vo fick fyra ja av ”Talang”-juryn

LÄS MER: Ung falkenbergare dansar i ”Talang”