Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

”Karla” skadad – men räddade sin lilla dotter

Falkenbergsprofilen Karl-Johan ”Karla” Karlsson har blivit gipsad på sjukhuset.

Ibland blir det inte som man har tänkt. Att gå ut för att köpa frallor en vanlig lördag kan sluta med att foten bryts på två ställen. Det vet ”Karla” Karlsson.

– Jag hade min dotter i famnen och är väl en typisk småbarnsförälder som ska klara allt på en gång. När ytterdörren studsade tillbaka skulle jag ta ett steg tillbaka, men trampade luft. Jag tänkte bara på att rädda det man har kärast, så att dottern inte faller ner i klinkergolvet, berättar 37-årige Karl-Johan Karlsson, konsertarrangören som driver Falkenberg Golf Academy.

Det blev inte bättre än att han föll bakåt och satte sig på vänsterfoten och fick rejält ont. Dottern Livia, som bara i sju månader, märkte ingenting.

– Nej, hon blev inte ens rädd. Jag fick två frakturer i foten och är gipsad. Jag ska träna med kryckorna innan jag får åka hem.

Vad har läkarna sagt?

– Att jag ska vara gipsad i sex veckor och försöka ta det lugnt. Och det kan jag ju inte. Men jag får väl träna på det, ha ha.

Den rastlöse entreprenören ”Karla” Karlsson har bland annat arrangerat stora konserter på stortorget i Falkenberg fyra år i rad. Sean Banan & Hoffmaestro (2015), Lars Winnerbäck (2016), Miriam Bryant (2017) och GES (2018) lockade mellan 4 000 och 5 500 åskådare.

Konsertplaner i Falkenberg 2022

Någon ny stor konsert är inte planerad ännu.

– Nej, det är ju nattsvart i branschen och ingen vill ta några risker med tanke på att man behöver börja sälja biljetter som kan bli julklappar. Men jag är sugen på 2022. Då kanske vi kan engagera Falkenbergarna på något sätt. Vi har lite tankar, säger ”Karla”.

Att Karl-Johan Karlsson skadade sig just nu och inte mitt i sommaren är lite tur i oturen med tanke på att han och Rikard Fors sedan 2017 sköter butik, träning, reception och range på Falkenbergs Golfklubb.

– Ja, nu är golfen på lågvarv efter en intensiv säsong, så måste man skada sig är det rätt tid.

Det går bra för golfen

Nu under coronapandemin har ”Karla” märkt att golfen har fått ett uppsving eftersom man är utomhus och har lätt att hålla avstånd till de andra spelarna.

– Det är nästan lite tabu att säga att det har gått bra, men det har det. Vi har haft 25 procent högre beläggning, så golfen har nog varit en av sporterna som har gjort mest för folkhälsan. Den svårfångade gruppen mellan 18 och 30 år verkar ha hittat tillbaka och det är viktigt för golfens framtid, berättar han.

Planer för i dag är att åka hem till sambon Maya Bengtsson och barnen Livia och Wilhelm – treåringen som såg pappa och lillasyster på golvet i hallen.

– När jag kommer hem ska Wilhelm få måla på gipset. Man får försöka se det positiva i allt, säger ”Karla”.