Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalle Moraeus lämnar tv-jobbet och återvänder till musicerandet och Dalhalla. Arkivbild

Kalle Moraeus återvänder till Dalhalla

Kalle Moraeus tar en paus från tv-makandet och återvänder till Dalhalla.

Masen är en man med många strängar på sin lyra. Flygplan, jakt, snickeri och bilar – intressena är många. De senaste åren har det dock mest blivit en vardag som programledare i "Så ska det låta" och "Moraeus med mera". Två uppdrag som nu är till ända.

- Man kan inte hålla på i evigheter. Jag kan inte gå omkring och tänka att just detta är min mänskliga rättighet på jorden. Sedan är jag musiker och artist, tv har varit grädde på moset, säger 54-åringen.

Moraeus beskriver återkomsten till Dalhalla som "det största giget jag kan ha samtidigt som jag kan sova i min egen säng".

- Vi laddar jag och bandet redan nu. Man vill gärna ha en röd tråd. Den är transparent just nu, men vi ska fylla den med färg.

Körberg gästar

När det gäller just detaljerna är det mycket kvar att bestämma och fixa, förutom att premiären är satt till 21 juli nästa sommar:

- På en skala 1–1 000 ligger vi på en fyra just nu kanske.

Något som redan är klart är att Tommy Körberg gör Moraeus, bandet Hej Kalle och Orsa spelmän sällskap på Dalhalla. Moraeus säger att publiken kan förvänta sig "en jäkla massa bra musik".

- Till och med extremt bra musik skulle jag vilja säga. Med några kollegor som jag högaktar precis lika mycket som jag högaktar Tommy.

Moraeus ska förutom spelningarna på Dalhalla även ge sig ut på vägarna tillsammans med Loa Falkman och Wiktoria i en julshow.

- Till 90 procent kommer vi att spela julmusik. Jag tror publiken är sugna på att höra Wiktorias låtar, mina få hitlåtar har de nog hört till leda nu. Och när Loa är med kommer det såklart att bli klassiska internationella låtar, sådana som är hans musik.

Öppnar för tv

Även om Moraeus själv säger att han "längtar tillbaka till ett fullödigt musikerliv" stänger han inte dörren för fler tv-roller framöver.

- Det ringer från vartenda produktionsbolag i hela Sverige och vill göra saker med mig, så det är inte helt omöjligt att jag dyker upp i olika sammanhang. Jag har så himla mycket specialintressen i livet.

TT: Det låter nästan som att man skulle kunna ha ett filmteam som följde dig som person?

- Ja, då skulle man kunna göra sex program samtidigt.