Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Kålle Gunnarsson i julkalender på hn.se

När coronapandemin gjorde att tio-årsjubiléet av julshowen inte kunde bli av föddes en ny idé. Den involverar förutom exklusivt material från tidigare shower både HN och nytänkande eventföretaget Kosmonaut.

Kålle Gunnarsson har liksom hela nöjesbranschen drabbats hårt av coronapandemin. Inför varje jul brukar han anordna en julshow på stadsteatern i Falkenberg med namnet ”Music of the Christmas Night”. I år skulle det ha blivit tionde året i rad.

Inte som vanligt

Det brukar bli åtta-nio föreställningar som sammanlagt lockar mellan 3 000 och 4 000 åskådare. Men i år stod det klart ganska tidigt att det inte skulle bli som vanligt.

– Vi hade först tänkt köra för 50 personer men när det minskades till åtta insåg vi att det inte var någon idé, säger Kålle Gunnarsson.

En av musikalartisterna som har varit med under alla år är 15-åriga Amanda Andersson. Hennes pappa har filmat julshowerna.

En dag när Kålle var och handlade på Ica träffade han Peter Nilsson som äger eventföretaget Kosmonaut. Han och hans företag har också drabbats hårt av coronapandemin men har på olika sätt tänkt nytt för att hitta nya möjligheter att försörja sig. Peter Nilsson samarbetar med Mattias Johansson och Peter Tellqvist som driver PM Audio. De hade just påbörjat bygget av en streamingstudio och snart föddes idén om en julkalender.

– Allt gick rätt snabbt. Vi valde ut 24 klipp från de gångna nio åren och spelade in oss i studion när jag och Amanda pratar, säger Kålle.

Älskar julen

Julkalendern kommer att sändas på hn.se med start den 1 december. Varje avsnitt är tre-fem minuter.

Både Kålle och Amanda älskar julen och det pratar de om i julkalendern. Enligt Kålle är Amanda en av de mest begåvade ungdomarna de har jobbat med.

– Det har varit min dröm sedan jag var liten att bli musikalartist, säger hon.

När idén med julkalendern blev verklighet märkte personerna i Kålles omgivning genast av att hans humör förbättrades.

– Jag blev glad och speedad av att ha något att göra igen. Ända sedan mars har varit en tuff period.

På julafton kommer julkalenderns tittare att bjudas på en överraskning.

LÄS MER: Kålle Gunnarsson kanske kan undvika konkurs

LÄS MER: Kålle ställer in men Harrys spelar vidare

LÄS MER: 2entertain hoppas på julteater med Kålles "Pippi" på Liseberg

LÄS MER: Kålle Gunnarsson räknar med konkurs

LÄS MER: Kålle Gunnarsson och Tobias Torstensson har byggt drömhus