Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Jöback står i centrum i säsongens första "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.

Jöback först ut på slottet: "Läskigt"

En av årets största stjärnor inleder säsongen. Peter Jöback står i fokus i "Stjärnorna på slottet"-premiären.

Artisten Peter Jöback är yngst av deltagarna i årets omgång av SVT:s "Stjärnorna på slottet". Han berättar att samtalet var det som lockade honom till programmet.

- Det var därför jag tackade ja, jag älskar samtalet. Det är det bästa sättet att utvecklas som människa, att lära sig att lyssna och våga dela, säger Peter Jöback.

I "Stjärnorna på slottet" tvingas deltagarna ofta gå på djupet. Det var dock inget som Peter Jöback skrämdes av.

- Man har väl vissa saker som man inte vill prata om. Men jag resonerade inte så utan jag ville vara så öppen som jag kan. Man måste ju ta samtalet dit det leder en när man sitter där. Jag hade inte planerat så himla mycket utan jag lät samtalet, blickarna och mötet leda, säger han.

"Skratt och gråt"

I programmet berättar Peter Jöback tunga historier från sin uppväxt. Just tuffa uppväxtminnen är något som kommer att återkomma under hela säsongen.

- Jag tror att många konstnärer har någonting som de bär på som också speglar sig i deras arbete. Det hade vi verkligen allihop och det var det som var så rörande, att det fanns en tråd mellan oss. Att vi hade liknande historier men på olika sätt, säger han.

Men inspelningarna innehöll också mycket glädje. Peter Jöback berättar att deltagarna kom varandra nära under dagarna på slottet.

- Vi skrattade hur mycket som helst, vi fick göra mycket roliga aktiviteter. Det var verkligen skratt och gråt och härliga samtal, säger han.

"Lite förlösande"

Han berättar att temat för hans dag var "mod" – något som bland annat avspeglas i den aktivitet som han utsätter de andra för.

Att stå i centrum i det allra första avsnittet krävde också visst mod.

- Det var lite läskigt, tyckte jag. Men jag satsade rätt rejält. Jag tror att det kan ha varit lite förlösande för alla, säger Peter Jöback.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.