Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Fares Fares är först ut i "Sommar i P1". Influeraren Isabella Löwengrip debuterar som sommarvärd, och sångerskan och textförfattaren Marie Nilsson Lind gör sitt andra program i "Sommar i P1".

Isabella Löwengrip: "Det är väldigt läskigt"

Influeraren Isabella Löwengrip lämnar Sverige för att satsa utomlands – men först utlovar hon ett personligt sommarprat om de första 14 åren i livet.

Influeraren Isabella Löwengrip blev känd som Blondinbella när hon började blogga. Hon delar ofta med sig av sitt liv på olika sociala kanaler – men den här gången är känslan annorlunda.

- I vanligt fall är jag väldigt trygg i det jag gör. Jag har varit i rampljuset länge, men nu måste jag erkänna att det är väldigt läskigt. När jag pratar i media är det i min jobbroll, nu är det Isabella ni får höra.

"Otroligt omtumlande"

Hon har tidigare berättat att det här blir det sista hon gör i Sverige. Därefter lämnar hon landet för att satsa helhjärtat i USA, med målet att bli världens mäktigaste affärskvinna.

- Det handlar om att man måste stänga en dörr för att öppna en annan. Sedan kände jag mig väldigt klar här, och att få avsluta så här, att vara sommarvärd, det kan inte bli bättre, säger hon.

Även artisten Marie Nilsson Lind sommarpratar i år, något hon gör för andra gången. Nästa år ger hon ut sin bok "Älska mig för den jag är" om systen Josefin Nilsson vars livsöde väckte starka känslor efter den SVT-dokumentär som sändes tidigare i år.

- Anna-Karin har gjort en fantastisk dokumentär, men man hinner inte få med alla nyanser av det som hänt. Jag vill också berätta om Josa, om hur underbar hon var och inte enbart gräva ner mig i det eländiga. Jag vill försöka berätta om saker som berört mig och om att världen inte blir sig lik igen när man förlorar sin syster.

TT: Hur har tiden varit efter dokumentären?

- Otroligt omtumlande, ingen visste att det skulle bli så stort. Jag blev så rörd, jag såg upp emot himlen mot Josa och sade "nu ser du, nu får du upprättelse".

Tar in mamma

Rapparen Erik Lundin gör sitt första sommarprat, och kommer att prata om sin livsresa. Med sig som hjälp har han sin mamma.

- Den idén föddes för många år sedan när jag började göra intervjuer. Det fanns delar där jag stakade mig, "jag kan inte gå in på det här för det är inte mina historier att berätta, min mamma måste berätta det här". Nu får hon chansen att berätta med egna ord om saker som har format mig som person, säger han.

Bland övriga som pratar i år finns skådespelaren Sissela Kyle, sångerskan Nina Stemme, artisten Lisa Miskovsky samt konstnären Stina Wollter. Den senare ska prata om ett avgörande möte i hennes liv som "möblerade om i hennes andliga landskap och skapade försoning". Även nyligen bortgångne kompositören Sven-David Sandström sommarpratar via ett förinspelat program.

Först ut är skådespelaren Fares Fares och avslutar gör artisten Jill Johnson. "Sommar i P1" har premiär på midsommardagen klockan 13 och sänds till och med den 18 augusti.