Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso kommer bjuda på en försmak av sitt kommande album på finalen i "P4 Nästa". Arkivbild.

Ingrosso bland gästerna i "P4 Nästa"-final

Riksfinalen i Sveriges Radios musiktävling "P4 Nästa" äger rum i Linköping den 25 augusti. Utöver finalisterna gästas scenen även av Melodifestivalvinnaren Benjamin Ingrosso, artisten Anna Bergendahl och förra årets "P4 Nästa"-vinnare Stiko Per Larsson.

"Ska bli sjukt kul att få komma till Linköping och giga med mitt band på P4 Nästa! Ser så mycket fram emot att få träffa alla på plats och jag kommer ha ny musik att spela för er och är supertaggad på att få visa upp en försmak av mitt kommande album och min höstturné", säger Ingrosso i ett pressmeddelande.

I år skickades hela 930 bidrag in till landets 25 P4-stationer, som har utsett varsitt till att gå vidare. Av dessa får åtta chansen att tävla i riksfinalen, som i år leds av Josefine Johansson och Titti Schultz.

"P4 nästa" hette förut "Svensktoppen nästa" och sändes första gången 2008. Vinnaren i riksfinalen får en utmanarchans till Svensktoppen och ett erbjudande om att medverka som artist i Melodifestivalen 2019.