Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ilskan mot Loreens Melloshow: "Smutsigt"

Under Melodifestivalens fjärde och sista deltävling gjorde Loreen comeback med låten "Statements". På scen gör schlagerdrottningen en passning till den klassiska bilden "Kvinnan med väskan". Nu kritiserar Danuta Danielssons son numret – och tycker att Loreens show är ovärdig, skriver Expressen.

– Det är beklämmande och känns smutsigt att man använder henne på det här sättet, säger Danuta Danielssons son till Expressen.

Sonen har flera gånger tidigare uttalat sig negativt om att bilden används och hoppas nu att Loreen kommer ändra sitt nummer.

– Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Jag har sagt det förut i medier, att jag tycker det måste få ett slut. Jag vill inte att min mamma ska vara ett bollplank för att vissa ska göra politiska poänger.

Dessutom har en staty av händelsen varit aktuell att resa i Växjö - även det har sonen motsatt sig. Sonen önskar nu att Loreen tar bort denna del ur numret.

Ska föreställa fiktiv Loreen

Men "Statements" regissör, Martin Rench slår tillbaka mot kritiken. Han menar att dansaren med handväskan inte föreställer Danuta Danielsson utan Loreen om 20 år och alla scener är ur olika fiktiva sammanhang.

"Var en stark kvinna"

I en intervju med Expressen säger Loreen att hon är en förebild som Loreen har stor respekt för.

– För att Danuta (Danielsson, kvinnan med handväskan, reds anm.) var en stark kvinna som stod upp för rätt sak. Hon var orädd och gick emot nazisterna enbart på känsla. Och även om hon var rädd struntade hon i det. "Nej, det här är inte okej". Vi har sådana människor i dag men vi behöver fler, säger Loreen och tillägger:

– Samtidigt finns det en bild av att den äldre generationen är så trångsynt. Skitsnack!