Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bragi Bergsson, William Segerdahl, Kadiatou Holm Keita och Sebastian Walldén möter varandra i semifinalen av "Idol" 2018. På fredag avgörs vilka två som tar sig till final.

"Idol"-favoriten sjuk inför semifinalen

Kadiatou Holm Keita har hyllats av jury och publik vecka efter vecka – men inför fredagens semifinal har hon drabbats av feber och förkylning.

Spänningen tilltar i årets säsong av TV4:s "Idol" och den här veckan tvingas två deltagare lämna tävlingen innan finalen i Globen.

Inför fredagskvällen har varje artist tilldelats två låtar var av juryn, en att glänsa med och en att utmanas av. Kadiatou Holm Keita inleder med prövningen "Make You Feel My Love" i Adeles tappning för att sedan skina med Rihannas "Diamonds". I vanliga fall brukar hon öva för fullt hela veckan. Nu varvar hon i stället nässprej, hostmedicin och sömn.

-  Jag är jättenöjd med mina låtar och jag tycker om artisterna. Hade jag i stället fått två upptempolåtar hade jag inte klarat det med febern, säger hon.

"Hjärttortyr"

Förra veckan i direktsändning släppte "Idol"-produktionen bomben att två personer kommer att lämna tävlingen under semifinalen – tidigare trodde idolerna att en trio skulle ta sig till Globen.

- Det var lite hjärtlöst kanske, i och med att de satte på musiken som vi brukar få när någon åker ut, säger Bragi Bergsson, som hängde löst förra veckan och som trodde att han skulle tvingas lämna redan då.

- För oss är det hjärttortyr, det gör jätteont i hjärtat, samtidigt är det tv. Egentligen överraskade det här inte ens. Produktionen gör sitt bästa för att göra bra tv, det kommer att få oss fyra att jobba ännu hårdare, säger Kadiatou Holm Keita.

Mycket på spel

Inför den stora utmaningen märks nervositeten och pressen av på idolerna.

- Det är klart att det är nojigt, går man vidare nu står man i Globen. Det är inte bara Globen, det är tackturné och allting som kommer efter, säger William Segerdahl, som tagit ett sabbatsår från gymnasiet för att satsa på musiken.

Sebastian Walldén trivs som fisken i vattnet i offentligheten, och siktar in sig på att bli Sveriges nya "myspysgris". Framför allt märker han att hans musik går hem hos den äldre publiken.

- Jag tycker att det hade varit så otroligt roligt att få stå i Globen och vinna och få den här singeln och kunna göra det här som man tycker så mycket om, säger han.

Bragi Bergsson tar det däremot lite lugnare med förhoppningarna.

- Jag tycker att vi alla fyra är väldigt duktiga och av olika anledningar förtjänar att stå i Globen. Oavsett vad som händer är jag nöjd och jag tror att de andra är nöjda.

"Idol" sänds på fredag 20.00 i TV4.