Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bragi Bergsson kämpar vidare i "Idol" – den här veckan står hans föräldrar för låtvalet. "Jag är faktiskt jättenöjd", säger han.

"Idol"-Bragi: "Har varit en spark i rumpan"

Förra veckan hängde han löst – nu tänker Bragi Bergsson ge järnet för att få stanna i "Idol". Den här gången står de tävlandes föräldrar för låtvalen.

Konkurrensen i TV4:s "Idol" blir allt tuffare. Förra veckan stod Bragi Bergsson och Tua Selge sist kvar när de andra namnen ropats upp.

- Ska jag vara ärlig kändes det som att Tua var så himla ledsen, jag tänkte mest på henne i stunden, att se till att hon inte blev allt för ledsen. När man väntade på sitt namn började jag inse att det kanske blir jag som åker ut, berättar han.

Han kunde se sig själv sitta på tåget tillbaka till Göteborg – i stället var det Tua Selge som tvingades lämna.

- Det har blivit en vardag här och jag känner att jag inte riktigt vill att det ska ta slut än. Det har varit en spark i rumpan, säger han.

Rädd för hårdrock

Den här veckan är det idolernas föräldrar som har bestämt vilken låt de ska framföra under fredagsfinalen. Bragi Bergssons mamma och pappa enades om "Your song" med Elton John.

- Jag var väldigt förvånad, jag hade verkligen ingen aning om vad de skulle välja, berättar han.

- De har ändå koll, de valde inget dansband eller hårdrock. Jag var lite rädd att pappa skulle tänka Pink Floyd, Dire Straits eller någonting sådant där gammalt som han brukar lyssna på.

Bragi Bergsson började uppträda på skolavslutningarna som liten och gick sedan med i en gosskör. Men han blev retad för sin musikaliska sida och lät i stället fotbollen få före. Trots att han slutade i kören, fortsatte han att sjunga i hemlighet.

"All in"

Nu vill han varva musiken med sporten.

- Jag är 25 år och det är klart att man kan ta sig vidare i fotbollen till en viss nivå, men jag kommer inte att bli Sveriges nya Zlatan. I och med att jag har sjungit så mycket tänkte jag "varför inte, vi testar", säger Bragi Bergsson.

TT: Vad kommer du att göra för att inte hänga löst igen?

- Nu är det all in. Nu kommer jag att gå tillbaka till den jag var när jag kom, sjunga en lugn låt och fokusera på att sätta sången. Jag kan inte göra så mycket mer, jag har varit nöjd varje vecka och kämpat jättemycket, säger han.

"Idol" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.