Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Så mycket bättre" var en udda upplevelse för Icona Pop. "Vi har ju ett visst kontrollbehov och är vana vid att ha sista ordet. Nu har vi spelat in det här programmet och så får man se vad de har gjort av det", säger Caroline Hjelt, som utgör popduon tillsammans med Aino Jawo. Arkivbild.

Icona Pop i fokus: "Gråtkalas"

Icona Pop turnerar jorden runt. På hemmaplan är dock duon relativt anonym – det hoppas de att "Så mycket bättre" ska ändra på.

Popduon Icona Pop, bestående av Aino Jawo och Caroline Hjelt, fick ett jättegenombrott 2012 med sin andra singel "I love it" – den toppade till exempel Englandslistan och i USA har den sålt fyra gånger platina.

Sedan dess har Icona Pop turnerat runt i världen med artister som Miley Cyrus, Katy Perry och One Direction. Den svenska marknaden har inte direkt varit högsta prioritet.

Just därför kändes "Så mycket bättre" som en bra idé.

- Vi har fått det här erbjudandet förut men den här gången var det liksom läge. För första gången på sju år så hade vi bestämt oss för att komma och hem och skriva en platta, så vi var i Sverige och tyckte att det skulle vara jättekul att få göra något som visar vilka vi är, säger Caroline Hjelt.

Mer nervöst

Att vara med i programmet var mer nervöst än vad de hade trott. Inte minst eftersom de skulle tolka de andra artisternas musik.

- Vi kom dit och var lite så här "vi har kört på många stora scener", men det är verkligen en helt annan grej att köra inför tio personer där allt hörs, säger Aino Jawo.

Den här veckan, då det sista ordinarie avsnittet sänds, slipper de dock det. Det har nämligen blivit dags för Icona Pops dag på pensionat Grå Gåsen.

"Riva upp sår"

Men att stå i centrum var inte heller lätt.

- Det var nog det mest jobbiga. Att prata om sig själv och allt man har gått igenom och så ska folk sitta och fråga en saker. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt men så börjar man riva upp lite gamla sår och det blir gråtkalas. Det var mer känslomässigt än jag trodde men det var också det som gjorde att vi kom nära varandra, säger Aino Jawo.

Att lyssna på de andras tolkningar var däremot en njutning.

- Nästan lite överväldigande. Man sitter där och tänker "hur ska jag kunna hantera det här?". Man blir rörd och upprymd, säger Caroline Hjelt.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.