Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Louise Hoffsten är en av artisterna i årets upplaga av Packmopedsturnén. Arkivbild.

Hoffsten laddar inför Packmopedsturnén

Folkparker och artister på mopeder – snart drar Packmopedsturnén igång sitt 25-årsjubileum. Louise Hoffsten är en av artisterna som åker ut på vägarna.

Musikern Göran Samuelsson startade packmopedsturnén 1992, då åkte han själv runt på sin moppe. Sedan dess har turnén utvidgats – genom åren har bland andra Plura Jonsson, Dregen och Caroline af Ugglas varit med.

I år följer Shirley Clamp, Peter Carlsson, Nordman och Louise Hoffsten med Göran Samuelsson ut på vägarna.

Louise Hoffsten har fått frågan flera gånger förut, men det är inte förrän nu som hon tackat ja.

- Jag vill inte köra moped själv, de sa att jag kunde få åka i en bil i stället och då kände jag att det var lugnt, då kan jag vara med, säger hon.

Åker moped mellan spelningar

Artisterna och musikerna brukar nämligen åka flakmoped mellan de olika spelningarna.

- Jag tänker på omgivningen och människor runtomkring, jag vill inte utsätta dem för att jag ska köra moped där. Jag är inte riktigt pålitlig, om man säger så. Därför vill jag ta hand om publiken på så sätt att jag står över att köra moped, säger Louise Hoffsten.

Första turnéstoppet under 25-årsjubileet äger rum i Borgvik den 29 juni. Sista stoppet är i Västra Ämtervik den 8 juli.

Hoffsten: "Nostalgi"

- Det ska bli jättekul. När man är ute på soloturné är man väldigt ensam, även om man har musiker med sig. Nu är det flera som bär det hela, jag tycker det är väldigt skönt. Sedan vet man inte exakt vad som kommer hända, jag är väldigt förväntansfull, säger Louise Hoffsten.

Hon ser också fram emot att återvända till folkparkerna.

- Det var ju längesen folkparksåldern var, jag fick uppleva det tidigt under karriären. Då tyckte man att det var blandat. Men nu blir det nostalgi, så nu ska det bara bli roligt, säger Louise Hoffsten.