Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli vid inspelningen av "Så mycket bättre". Även Stor deltog i säsongen, men medverkade inte vid fototillfället. Arkivbild.

Hoffsten: "Jag var nervös hela tiden"

Efter en sommar fylld av musik träffas "Så mycket bättre"-gänget igen. Men när alla artister hade fullspäckade scheman fick de göra en kompromiss – och haka på Christer Sjögren till Skåne.

På lördag visas återföreningen av årets "Så mycket bättre"-gäng i TV4. Den här gången var det svårt att få ihop träffen, bland annat på grund av en viss dansbandsartist. Christer Sjögren, som varit aktiv musiker i 50 år, var ute på turné.

- Vi fick följa med Christer till Skåne och kolla på en konsert med honom, berättar Louise Hoffsten.

Sedan inspelningen på pensionatet Grå Gåsen i Gotland i somras har Louise Hoffsten haft kontakt med bland andra Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Linnea Henriksson, vars julshow hon nu medverkar i.

"Tog på krafterna"

Hon ser tillbaka på inspelningen med värme.

- Det låter klyschigt men vi tyckte om varandra, vi var ett väldigt bra gäng, det var kärleksfullt och rörande, säger Louise Hoffsten.

Men det är inte bara positiva känslor som bubblar upp när hon tänker på sommaren med gänget – hon minns också tajta scheman och inspelningar dagarna i ända.

- Det var väldigt intensivt, det tog på krafterna, vi hade inte sovit mycket och hade sömnbrist, säger Louise Hoffsten.

Eric Gadd har haft fullt upp sedan inspelningen i juni. När han åkte till återträffen hade han inte ens hunnit packa upp sommarkläderna från den första inspelningen av "Så mycket bättre".

- Det var märkligt att först så intensivt få lära känna varandra, för att sedan försvinna från dem. Alla stack åt var sitt håll. Att träffa dem igen kändes väldigt naturligt. Även om vi var lite blyga för varandra i början gick det rätt snabbt att hitta tillbaka, säger han.

Fler lyssnar

Både Louise Hoffsten och Eric Gadd har sett ett uppsving för sina gamla låtar sedan programmet började sändas.

- Det märks väldigt tydligt, mina låtar spelas otroligt mycket mer på Spotify än de har gjort tidigare, säger Eric Gadd.

Trots att båda två är vana artister som har varit aktiva sedan mitten av 80-talet, kände de av nerverna under programmet. Hoffsten upplever att studioinspelningarna blev mycket bättre än liveframträdandena på Grå Gåsen.

- Det blir speciellt när man är så meganervös, jag var nervös hela tiden, att stå i ett litet rum och sjunga för alla artister, man blir aldrig så nervös som då, säger hon.

"Så mycket bättre" sänds på lördag 20.00 i TV4.