Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Henriksson. Arkivbild.

Henriksson: "Kommer aldrig att glömma"

Linnea Henriksson är nyss hemkommen från Filippinerna där hon har varit resande reporter för "Musikhjälpen".

Under sin resa till Filippinerna har artisten Linnea Henriksson bland annat fått ta del av berättelser av utsatta barn och träffat personer som arbetar för att hjälpa de utsatta. Årets tema för "Musikhjälpen" i SVT och Sveriges Radio är "Barn är inte till salu", som handlar om att motverka barnsexhandeln.

- Man har både förstått att det inte finns några enkla svar till varför det händer, men också fått ta del av väldigt hårda sanningar. Att det finns människor som väljer att göra väldigt onda saker mot barn, säger Linnea Henriksson om resan.

Varit programledare

Linnea Henriksson har varit programledare för "Musikhjälpen" två gånger tidigare, vilket hon känner har gett henne stöd i rollen som utsänd reporter för programmet.

- Dels på ett personligt plan, att jag genom ”Musikhjälpen” har lärt känna mig själv i hur jag reagerar på olika saker, vem jag blir när jag blir upprörd. Det har varit ganska skönt, att jag visste om ungefär hur jag skulle kunna reagera, säger hon.

TT: Vad betyder det för dig att ha fått göra den här resan?

- Det betyder jättemycket. Jag förstod på något sätt redan innan jag skulle göra det här, att det här nog skulle göra någonting med mig, och mycket väl blev det så, säger Linnea Henriksson.

"En ögonöppnare"

Hon säger att det går att bidra på många sätt.

- Men det här var en ögonöppnare för mig. Jag förstod nog inte, hur ögonöppnande den här resan skulle vara. Men jag är jätteglad att de har öppnats, och jag vill inte stänga dem igen, säger hon.