Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Hammarstedt. Pressbild.
Oskar Hammarstedt. Pressbild. Bild: Robert Jadenfelt/TV4

Han vinner "Robinson" – "hade en bra taktik"

Med en stor kärlek till programmet och en förmåga att göra sig själv både oumbärlig och omtyckt lyckades 32-årige Oskar Hammarstedt från Kosta ta hem segern i årets "Robinson".

Efter årets sista öråd stod det mellan Oskar Hammarstedt, 50-åriga köksinredaren Pernilla Block och 50-åriga verksamhetschefen Sanna Strand.

Efter en rafflande final fälldes det slutgiltiga avgörandet av att deltagarna skulle göra upp varsin eld. Men trots att friluftsmänniskan Oskar Hammarstedt i ett tidigare avsnitt blivit historisk när han som förste deltagare i programmets historia lyckats göra upp eld utan vare sig tändstål eller glasbit var segern långt ifrån självklar.

– Det har faktiskt väldigt mycket med tur att göra. Bara vinden blåser lite fel vid fel tillfälle så kan det göra att man inte får upp lågan. Det blir väldigt spännande med en eldtävling på slutet. Det är verkligen vem som helst som kan vinna.

"Användbar och omtyckt"

Annars var hans taktik hela tiden att använda sina färdigheter som sportfiskare så att de andra inte skulle vilja skicka hem honom.

– Men om bara är ute och lägger fisk på bordet – tja, det är inte jättekul. Men om man däremot försöker lära folk att fiska så att de känner sig delaktiga – det har fungerat jättebra. Det är mycket roligare att känna sig användbar och omtyckt. Det är en av de främsta känslorna vi människor har, säger han.

Fiskar på Youtube

Att vara med i "Robinson" har länge varit en dröm för Oskar Hammarstedt. Han har tittat på programmet sedan han var liten och "Robinson" är det enda som han över huvud taget ser på tv.

– Jag har alltid tänkt att det vore coolt att vara med, men det har alltid känts som att man inte kommer att komma med. Men ändå så sökte jag och lyckades komma med – och otroligt nog vinna. Så det är fräckt.

TT: Vad ska du göra med pengarna?

– Det är ju drygt en halv miljon man har att röra sig och man skattar bort hälften, så man kan ju inte riktigt köpa en bil. Men jag ska investera i kamerautrustning, tält, frilufts- och fiskegrejer och fortsätta med min Youtube-kanal.

Fakta: Oskar Hammarstedt

Ålder: 32.

Bor: Kosta.

Familj: Mamma, pappa och syskon.

Yrke: Fiskodlare.

Är även stor flugfiske- och friluftsentusiast. Driver Youtube-kanalen " OutdoorOskar ".

Aktuell med: Vinnare av "Robinson" 2023.