Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Han kan programmet bättre än de flesta, är kunnig, nyfiken och lyhörd. För mig känns det både tryggt och spännande att få Sebastian som morgonkompis och nu ska det bli så roligt att få introducera honom för alla tittare", säger Tilde de Paula Eby om nye parhästen Sebastian von Sivers Haage. Pressbild.

Han tar över efter Jihde i "Nyhetsmorgon"

Malou von Sivers var "Nyhetsmorgons" första programledare. Nu tar hennes son Sebastian von Sivers Haage vid – han är Tilde de Paula Ebys nye parhäst i programmet.

I januari kom beskedet att Peter Jihde lämnar TV4 och därmed också "Nyhetsmorgon". Sedan dess har kanalen sökt efter hans efterträdare och nu är det klart vem som kommer att ta plats vid Tilde de Paula Eby i morgonprogrammet.

Sebastian von Sivers Haage heter den nya programledaren. Han har lång erfarenhet från just "Nyhetsmorgon" där han de senaste åren arbetat som redaktör – att ställa sig på andra sidan kameran hade han dock ingen tanke på.

- Jag hade faktiskt inte sett mig ta den vägen. Men jag funderade lite på det, gjorde ett test och uppenbarligen gick det bra, säger Sebastian von Sivers Haage till TT.

Brinner för programmet

Han berättar att han verkligen brinner för "Nyhetsmorgon".

- Programmet är som bäst när vi lyckas förklara svåra och komplexa saker på ett begripligt och enkelt sätt så att vem som helst, oavsett förkunskaper, kan hänga med. Det tycker jag är vår styrka, i kombination med den värme som är genomgående i programmet.

"Känns speciellt"

Sebastian von Sivers Haage gör sin första sändning med Tilde de Paula Eby den 24 april. Men de har alltså redan jobbat tillsammans bakom kameran i flera år.

- Det är en enorm trygghet att vi känner och litar på varandra och jag tror att vi delar ganska mycket av en idé om vilket typ av innehåll och vilka ämnen som ska vara med i programmet, säger han och passar på att hylla sin nygamla kollega:

- Hon är både varm, folklig och rolig samtidigt som hon alltid är påläst och kan växla på och vara väldigt skärpt och engagerad. Hon har den här bredden, hon är en av de bästa.

Med en mamma som heter Malou von Sivers är Sebastian von Sivers Haage också uppvuxen med "Nyhetsmorgon".

- Hon och Bengt Magnusson var ju de första programledarna i "Nyhetsmorgon" när de startade, så det här känns ju så klart speciellt, säger han.