Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Han bytte trummorna mot gitarren

Ikväll går han upp på scen på Ocean med sin egen musik.

Från trummor, ska och punk till Musikhögskolan i Malmö och singer songwriter-musik. I kväll står Simon Alexander på scen hemma i Falkenberg.

I februari kom hans debut-EP med egna låtar som nu sprids på Spotify och Itunes. Han har beskrivits som en artist med "starka kompositioner och med en röst som berör".

– Det har gått rätt bra men jag behöver komma loss med mer eget material. Just nu är jag nog min egen värsta kritiker och tycker att inget duger, säger Simon Alexander med ett skratt. 

Han har själv beskrivit sin musik som en blandning av indie- och folkmusik med inslag av soul och han tycker om ett visst vemod och lite nerv. I kväll är han på hemmaplan när han går upp på scenen på Club Camp Fire på Ocean Hotel i Falkenberg där han ska bjuda på "lite gammalt, lite nytt och lite lånat".

Simon har alltid hållit på med musik men på gymnasiet började hans kompisar trycka på. De tyckte att han sjöng bra.

– Det var på gymnasiet som jag vågade sjunga inför publik för första gången. Då var jag osäker och det är nog först nu som jag kan se själv att det är bra och att folk tycker om det. Men jag har alltid haft människor runt mig som har stöttat och uppmuntrat. Det är viktigt att man få respons men också att man själv ger något tillbaka.

Under flera år har Simon varit trummis i bandet Y P & Pork och spelat ska och punk. Bandet har spelat på Downtown Rockbar i Falkenberg och även haft en insamling till Musikhjälpen. Men 2015 kom han in på en utbildning på Musikhögskolan i Malmö för singer songwriters. Han hade upptäckt gitarren och sitt behov av att skriva egna låtar.

– Det var en bra utbildning, mycket inspirerande. Jag fick också en del nya kontakter och jag var med i en musiktävling på Malmöfestivalen som öppnade en del dörrar, berättar Simon.

Det ena ledde till det andra och han landade i Sunnanå Studio utanför Malmö där han spelade in sin första EP med låtarna "Won't Be Found", "The Faker" och "Mud". Han har också en musikvideo som väntar på att släppas.

– Den är klar och ska ut snart. Jag tror det är viktigt med musikvideor när man sprider sin musik på nätet. Det visuella betyder mycket och människor dras mer till en video än till ett vanligt ljudspår.

Men det är inte självklart för Simon att ställa sig på scen som soloartist.

– Som gammal trummis har jag nog lite svårt att se mig själv som en frontperson, som en soloartist. Jag är nog lite försiktig och vill inte sticka ut för mycket. Men jag älskar ju att stå på scen och varje gång jag har spelat vill jag göra om det igen. Det är en fantastisk känsla och jag planerar att vara ute och spela mycket mer framöver.