Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Shout out louds består av Adam Olenius, Bebban Stenborg, Ted Malmros och Carl von Arbin.  Bild: Claudio Bresciani/TT
Shout out louds består av Adam Olenius, Bebban Stenborg, Ted Malmros och Carl von Arbin. Bild: Claudio Bresciani/TT

Högljudda utrop på Varbergs teater

Shout out Louds har spelat hos David Letterman och har precis kommit hem från en Europaturné. På fredag spelar de i Varberg.

När Varbergs-Posten når Adam Olenius promenerar han genom ett varmt Stockholm, efter att ha spelat i Uppsala och Lund under helgen. Innan dess var han och bandet ute i Europa.

Och på fredag når turnén lilla – med Shout out louds mått mätt – Varberg.

– Där har vi aldrig spelat, så det ska bli kul. Hör någon av sig och vill att vi ska speTla, så kommer vi, säger Adam Olenius.

– Vi får väl se om någon dyker upp. Ofta spelar vi i större städer och utomlands, så det är kul med nya platser.

Konserten är en del i Varbergs teaters poptema, som innefattat spelningar med bland annat Frida Hyvönen, Sarah Klang och Jonathan Johansson.

För Adam Olenius och de andra i Shout out louds är det dock ingen större skillnad på att spela inför en mindre publik i en liten svensk stad, mot att spela inför miljontals tv-tittare hos David Letterman, som de gjorde 2005.

– Jag kan vara lika nervös och tänka ”hoppas någon kommer och kollar på oss i Varberg”, som inför en spelning i New York. Och även om man spelar i en stor tv-show kan man ju vara stressad eller på dåligt humör vid just det tillfället.

– Men på scen är det aldrig nervöst – där har vi vår trygga zon.

Shout out louds bildades 2001. Senaste skivan Ease my mind släpptes i höstas, efter att bandet haft ett uppehåll sedan 2013. Det använde medlemmarna till att syssla med egna projekt, både musikaliskt och privat.

– Jag tror att det är en anledning till att vi hållit ihop så länge, att alla får andrum efter en intensiv period. Då får man både testa nya grejer och sakna bandet, säger Adam Olenius.

Några nya låtar släpps under våren, men något nytt album är inte på gång än. Om inte debutbesöket i Varberg inspirerar.

– Vi kanske kommer ifrån Varberg med ett trippelalbum, säger Adam Olenius och skrattar.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten