Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Här laddar årets Diggiloo-lag i solen

Kolla Diggiloo-gängets soliga vykort från "träningslägret" på Mallorca.

Diggiloo-gänget vet att förbereda sig på rätt sätt. Just nu slappar man sig i form på Mallorca.

- Skönt att lära känna varandra innan vi ska sätta igång på allvar, säger nykomlingen Wiktoria. 

Förra sommaren stod Wiktoria Johansson i publiken när Diggiloo-showen var på besök i Luleå. Efteråt gick hon backstage och pratade med artisterna.
- De såg ut att ha så himla roligt tillsammans på scenen, jag kände att jag ville vara med där uppe. När jag sedan snackade med dem var alla entusiastiska och beskrev det som att turnera med familj och kompisar, berättar Wiktoria.

Inga ömmande muskler

Sedan kom frågan och Wiktoria, som fått ett genombrott med två finalplatser i Melodifestivalen, tackade naturligtvis ja utan att blinka. Nu är hon yngst i gänget och njuter under den här veckan i solen på Mallorca. Arrangören beskriver trippen som en "träningsvecka" men ska man tro Wiktoria lär det inte vara så mycket ömmande muskler när de sätter sig på planet hem igen.
- Vi tar det väldigt lugnt, har det trevligt och lär känna varandra. Alla är så himla goa, men jag tror det här är jättebra för att sätta den rätta gemenskapen inför att vi ska börja på jobba på riktigt, säger Wiktoria. 

Tema sommarplågor

Temat för årets turné är "sommarplågor" och det är något som passar Wiktoria Johansson. Den egna favoriten är Peter Lundblads Ta mig till havet som spelades mycket under barndomens somrar men hon lyfter också fram nyare låtar som Mark Ronsons Uptown funk.
- En sommarlåt kan ju vara så mycket, men det jag gillar är att det ofta är en skön känsla och väldigt catchy låtar. Det passar mig bra, jag gillar att sjunga sådant. Sedan får vi se vilka låtar vi till slut ska repa in, alla har ju sina egna älsklingar, konstaterar hon.

"Van att improvisera"

Förutom Wiktoria medverkar bland andra Mello-kollegorna David Lindgren, Charlotte Perrelli och inte minst Eurovision-aktuelle Robin Bengtsson på årets Diggiloo-turné. Ny i gänget, förutom Wiktoria, är även komikern Özz Nûjen.
- Jag är van att improvisera. Men nu ska jag hålla takten, sjunga och steppa, på samma gång, konstaterar Özz Nûjen.
När resten av gänget åker till Sverige tar sig Robin Bengtsson vidare till Kiev för att försvara de blågula schlagerfärgerna. Wiktoria håller tummarna för sin kompis.
- Utan att ha hört någon av de andra låtarna tycker jag Robin har en bra chans att komma topp fem. Han är grym, låten är toppen och showen är skitsnygg. Jag unnar honom verkligen framgång.