Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
16 deltagare gör upp om segern när "Robinson" återvänder till tv-rutan efter tre år. Programstart blir det den 18 mars i TV4 och TV4 Play. Pressbild.

Här är deltagarna i årets "Robinson"

En stuntman, en drönarkonsult och en makeupartist. Det är några av deltagarna när "Robinson" återvänder till tv-rutan den 18 mars, i TV4 och TV4 Play.

Det är tre år sedan "Robinson" senast sändes, då med tillägget "love edition" och Linda Lindorff som programledare. Nu är serien tillbaka i sin traditionella form och den här gången är det snickaren och tv-profilen Anders Öfvergård som leder programmet.

Deltagarlistan är, som vanligt, brokig. Bland de tävlande märks drönarkonsulten Lillemor Näzell, 39 år, vd:n Marie Rydne, 44 år, polisen Henrik Norgren, 37 år och makeupartisten Johan Andersson, 28 år. Yngst i gruppen är 19-åriga studenten Désirée Steno och äldst 60-årige säljaren Jim Bengtsson.

"Expedition Robinson" fick premiär i svensk tv 1997 och hade som mest runt tre miljoner tittare när det sändes i SVT runt millennieskiftet. Senare har programmet sänts i olika omgångar i TV3, TV4 och Sjuan.

Årets upplaga spelas in på ögruppen Fiji, mitt i Stilla havet. Programmet sänds måndag–torsdag och på söndagar under hela våren. En ensam vinnare tar hem segern och får en halv miljon kronor med sig hem i bagaget.