Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Seinabo Sey är nominerad till flera Grammisar. "Jag har gjort så gott jag kan i två år och för en gångs skull tycker jag att min skiva är jävligt fet oavsett", säger hon om plattan "I'm a dream".

Grammisfavoriten Seinabo Sey: "Allt har hänt"

Robyn är den stora Grammisfavoriten med fem nomineringar. Även Seinabo Sey, som själv är ett Robyn-fan, kan vinna flera priser på galan i februari.

Robyns hyllade comeback med albumet "Honey" genererade hela fem Grammisnomineringar – årets artist, årets låt, årets album, årets pop och årets kompositör.

"Det känns fantastiskt att vara nominerad. Responsen på skivan har varit allt jag hade kunnat önska mig, men det var extra roligt att få ett sånt mottagande av min publik här hemma i Sverige", säger hon i en kommentar.

En annan storfavorit är Seinabo Sey, som är nominerad i fyra kategorier. Förutom årets artist och årets pop har hon även chans att kamma hem både årets album och årets textförfattare för skivan "I’m a dream". Dessutom kan regissören Sheila Johansson vinna kategorin årets musikvideo för Seinabo Seys "I owe you nothing".

Cherrie: "Överraskad"

Mest stolt är hon över textförfattarnomineringen – hon har skrivit låtar sedan hon var tio år, och berättar att hon bråkat mycket med orden genom tiderna.

- Det är den delen jag har jobbat mest med, så det är jätteroligt att få ett erkännande för det, säger Seinabo Sey.

- In i väggen, snurra runt, skriva om, kasta, bränna upp, allt här hänt, säger hon om sitt skrivande och skrattar.

I den tunga kategorin årets artist har även Cherrie, Hov1, och ZE chans att vinna.

Cherrie släppte tidigare i år albumet "Araweelo" och förutom årets artist är hon även nominerad i kategorin årets pop. Dessutom har Amr Badr chans att kamma hem årets producent för sitt arbete med "Araweelo".

- Jag är positivt överraskad av årets pop, i och med att jag redan har ett pris hemma för årets soul/hiphop från 2016. Det hade varit kul att få pris för två genrer, det är ett kvitto på att min musikalitet rör sig mellan olika genrer, säger Cherrie.

Släkt och vänner nominerade

Inte heller Cherrie vill kalla sina medtävlande för konkurrenter.

- Jag tror det vikigaste är att försöka överträffa sig själv. Jättemånga av de här människorna är mina nära vänner, min kusin Imenella, min vän Fricky och ZE, som jag gjorde en av mina största låtar med, säger hon.

Imenella släppte tidigare i år låten "Chagga", och är nominerad i kategorierna årets hiphop och årets nykomling. Hon kommer liksom ZE från Tensta.

- Jag är så glad att det är så många från samma område här, jag tycker att det ger hopp där vi bor och hjälper andra att tro på sig själva och förstå att de också kan lyckas om de jobbar hårt, säger hon.

Bland årets nykomlingar finns fler tunga debuter. "Aqua aura"-stjärnskottet Fricky kan även vinna årets låt och årets hiphop. Även Malmörapparen Ozzy kan knipa årets hiphop, och dessutom årets textförfattare.

Grammisgalan äger rum på Annexet i Stockholm den 7 februari.