Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Bloodstained: Ritual of the night" släpps i sommar. Pressbild.

Gräsrotsfinansierad sidscrollare släpps snart

Drygt två år försenat verkar nu det sidscrollande action-plattformsspelet "Bloodstained: Ritual of the night" snart dyka upp på butikshyllorna.

Det är ett glädjande besked för de knappt 65 000 personer som stöttat projektet ekonomiskt via gräsrotsfinansieringstjänsten Kickstarter sedan maj 2015.

Bakom spelet står Koji Igarashi, som tidigare arbetade på Konami med "Castlevania"-serien.

- Utgivare världen över sade till mig att spelare inte längre bryr sig om den här typen av spel. Men jag vet att de har fel, sade Igarashi i ett videoklipp på Kickstartersidan.

Och han fick rätt. Igarashi begärde 500 000 dollar – men fick 5 miljoner. Från början var det tänkt att "Bloodstained" skulle släppas i mars 2017, men projektet har med miljonerna vuxit i omfattning, och dyker upp först i sommar.

Föräldralösa Miriam måste kämpa sig igenom ett slott i 1700-talets England, som en övernaturlig kraft satt sina klor i. Det gäller att samla vapen och föremål för att besegra demoner. På vägen ska också en del givares husdjur besegras. För en kostnad av 3 000–3 500 dollar har nämligen minst sex personer valt att föreviga en pixelversion av dem i spelet.

"Bloodstained: Ritual of the night" släpps i juni till konsoler och pc.