Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rapparen Fricky är klar för Brännbollsyran i Umeå. Arkivbild.

Fricky och Imenella till Brännbollsyran

Umeåsonen Erik "Fricky" Friman utnämndes nyligen till årets artist på P3 Guld-galan och är nominerad till tre Grammisar. Nu är det klart att han spelar på den största festivalen i hemstaden, nämligen Brännbollsyran.

På Brännbollsyran får han sällskap av bland andra gruppen Vigiland, rapparen Imenella och nykomlingen Victor Leksell.

"Stekheta Umeåsonen Fricky har gjort en enastående resa under senaste året till att bli en av landets absolut hetaste artister. Det är hög tid för honom att inta Brännbollsyrans största scen Arena. Fricky på hemmaplan under #superyran har alla möjligheter att bli en historisk spelning", säger festivalarrangören David Arkhult i ett pressmeddelande.

Imenella släppte låten "Chagga" 2018 och nominerades i kategorierna årets hiphop och årets nykomling på Grammisgalan. I helgen uppträdde hon på P3 Guld i Göteborg, där hon var nominerade i kategorin framtidens artist.

Sedan tidigare är Oskar Linnros, Molly Sandén, Marshmello och Salvatore Ganacci klara namn. Brännbollsyran äger rum i Umeå 30 maj–1 juni, och efter förra årets succé med drygt 16 000 besökare per dag växer festivalen från två dagar till tre.