Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson dansar american smooth till Abbas "Super trouper" i veckans "Let's dance".

Forsberg: Svårt att tävla i "Let's dance"

Magdalena Forsberg fick nio poäng av tio av "Let's dance"-juryns Tony Irving förra veckan – men bara en fyra av Cecilia Lazar. Nu kämpar idrottshjälten vidare i en tävling med betydligt lösare ramar än ett skidskyttelopp.

Magdalena Forsbergs och Tobias Karlssons pasodoble i förra veckans "Let's dance" tokhyllades av juryns Ann Wilson och Tony Irving. Cecilia Lazar var däremot långt ifrån nöjd och gav dem bara en fyra i betyg.

- Vad ska man säga, det är väldigt personligt naturligtvis. Cecilia tyckte att jag var stel, då tyckte hon det. Det är svårt att tävla i bedömningssporter, konstaterar Magdalena Forsberg.

Förutom att hantera juryns otydliga signaler måste hon även vinna tittarnas hjärtan – och där kan det vara andra kvaliteter än ett perfekt fotarbete som premieras. I vanliga fall är Magdalena Forsberg van vid skidåkningens tydliga regler: snabbast vinner.

- Det är svårt att tävla i det här. Hur bedömer man dans? frågar hon sig och tillägger:

- Jag känner inte att det här är en tävling mot de andra, det är en tävling mot mig själv.

Jobbig start

Magdalena Forsberg "Let's dance"-start blev kaosartad när danspartnern Fredric Brunberg hoppade av efter det första avsnittet. Veckan därpå fick hon tillfälligt dansa med David Watson, för att sedan gå över till Tobias Karlsson.

- Det var jättejobbigt från början eftersom att det var så osäkert, men jag tänkte att det skulle bli bra, det kommer en utförsbacke också, säger hon.

Tobias Karlssons hastiga inhopp i tävlingen visade sig bli en riktig fullträff.

- Det har varit en ynnest att få göra det här och att få dansa med "Tobbe". Han är fantastisk, rutinerad och energifull. Jag litar på honom, säger hon.

Hyllar familjen

Den här veckan ska deltagarna tillägna en dans till någon som ligger dem extra varmt om hjärtat, och Magdalena Forsberg väljer sin man och sina barn.

- De är mitt allt, jag älskar dem, de finns alltid där för mig och jag för dem. De stöttar mig i allt, hade de inte gjort det hade jag inte varit med här, säger hon.

Historiskt sett har skidåkare klarat sig bra i tävlingen – Gunde Svan slutade på en tredjeplats förra året medan Ingemar Stenmark vann tävlingen 2015. Inför starten frågade Magdalena Forsberg dem om råd, och fick samma svar från båda.

- Ett gemensamt råd var att man ska äta upp sig, det går mycket energi. Nu äter jag ett extra ägg om dagen, säger hon.