Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foo Fighters uppträdde på svenska Lollapalooza – den här gången utan några benbrott.

Foo Fighters hyllade benbrottshjälten

När Foo Fighters spelade i Sverige 2015 bröt Dave Grohl benet. På svenska Lollapalooza sjöng han en spontan duett med läkaren som hindrade benet från att gå av helt.

Ett olyckligt fall från scenen kunde ha blivit slutet för Foo Fighters spelning på Ullevi 2015. Men trots att Dave Grohls ben var brutet envisades han med att slutföra konserten. Under lördagens Sverigespelning på Lollapalooza i Stockholm återberättade Grohl vad som hände den kvällen.

- Jag frågade en trevlig kille om jag kunde fortsätta spela i fall jag satt på en stol. Han svarade "Om du går upp på scenen och spelar så kommer din fot att gå av. Jag går upp och håller din fot”, sade Dave Grohl och ropade sedan:

- Var är Johan, var är den jäveln?

Publiksurfade fram

Bandet tillägnade sedan låten "My Hero" till sin vardagshjälte. Mitt i låten fick Dave Grohl syn på honom i folkmassan, läkaren Johan Sampson, som publiksurfade fram till scenen för att sedan slutföra låten tillsammans med Grohl.

Efter 50 minuters konsert hälsade frontmannen ordentligt på publiken.

- Ibland tar det lång tid innan vi säger hej eftersom att vi har så många låtar, sade han, och berättade att de bara skulle hinna med en tiondel under den två timmar långa spelningen.

Inte sista

Foo Fighters grundades för 25 år sedan efter upplösningen av Nirvana, och har släppt nio studioalbum. Under konserten berättade Dave Grohl att deras senaste "Concrete and gold" inte är Foo Fighters sista platta.

- Vi skriver en ny just nu, sade han.

När den andra Lollapalooza-dagen började närma sig sitt slut konstaterade Dave Grohl att Foo Fighters har slutat med extranummer.

- Men vi behöver inte ta farväl, för vi kommer alltid tillbaka.