Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvarteret Skatan blir film

Mikael Syrén, regissör av bland annat tv-serien ”Kvarteret Skatan”, som nu ger sig i kast med långfilmen ”Kvarteret Skatan reser till Laholm” som dock spelas in på Gotland.

Varför film?

– Det har ingått i en långsiktig plan ända sedan vi gjorde den första säsongen av serien. Först ville vi göra teater, det har vi gjort, sedan en film. Den ska vi göra nu.

Vad kommer den att handla om?

– ”Kvarteret Skatan” har alltid utspelats i ett vintermörkt förortskvarter. Nu åker alla på semester, det blir sol, bad, skilsmässa och död, haha.

Är alla från tv-serien med?

– Anna Blomberg kan inte eftersom det krockar med inspelningen av ”Starke man”. Men vi har fått med Klara Zimmergren från ”Mia och Klara” och Mads Ousdal, en stor och stilig norrman.

Varför just Laholm?

– Det lät kul helt enkelt. Fast jag har aldrig varit där.

Vi blev väldigt upprörda här på redaktionen över att ni spelar in på Gotland och inte i Laholm.

– Haha, jag förstår det. Men det hade blivit för dyrt med boende i Laholm… Nä, det är av produktionstekniska skäl.

Fast det finns ju likheter mellan Laholm och Visby, gammal bebyggelse och så.

– Vi har valt ut inspelningsplatser som inte påminner om Gotland, inga raukar och sånt. Det mesta kommer att utspelas i en stugby och sådana ser ju likadana ut överallt.

Att göra bra film av en tv-serie är svårt , vilket är receptet för att lyckas?

– Det är en balansgång, man vill ha kvar tonen och roligheterna samtidigt som historien håller för 90 minuter. Vi har haft kollationering i dag (läs: i går) och läste igenom hela manuset. Det känns väldigt bra.