Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det är inte bara skratt och skoj i Buskispodden med Lars Classon och Ola Hedén som också vill försöka vara lite seriösa. BILD: Carolina Classon

Fem frågor till Lars Classon som utforskar buskiskulturen i ny pod

"Vi pratar med skådespelare och andra om deras historia och om deras syn på buskis".

Vad är Buskispodden?

– Det finns många åsikter och tankar om buskis och vi ville göra en slags komisk faktapod där vi pratar med skådespelare och andra om deras historia och om deras syn på buskis. Det är jag och skådespelaren Ola Hedén som gör avsnitten. Han spelar på Vallarna i sommar men har sin bakgrund från Scenskolan och Folkteatern.

Vem ska lyssna?

– Nu har vi en stark koppling till produktionen på Vallarna och där har vi också vår publik. Därför har vi också hämtat flera av våra gäster från den miljön. Vallarna är ju rätt ensamma om att göra buskis i Sverige, i varje fall är vi ensamma om att kalla det för buskis. Vi har vår trogna publik och det kan vara kul för dem att också höra lite mer seriösa diskussioner om den här delen av kultursverige.

Är det kultur?

– Ja, vi tycker att det är kultur. Vi kan kanske inte jämföra oss med uppsättningarna på till exempel Statsteatern i Stockholm men visst är buskis också en del av kultursverige. Sedan finns det ju de som använder ordet "buskis" som ett nedvärderande uttryck för sådant som de tycker är dåligt och en del har svårt för sättet man spelar buskis på med de överdrivna gesterna och sättet att prata.

Vad är det bästa med buskis?

– Att man får skratta åt det enkla och okomplicerade. Jag tror att det är enkelheten som är det bästa. Ingen behöver sitta där och skämmas för att man inte förstår vad det är som är roligt. Jag har själv en historia av psykisk ohälsa och jag vet också vilken lättnad det är att få ta en paus och skratta. 

Vad gör du framöver?

– Vi ska bredda podden och ha andra gäster som inte är kopplade till Vallarna. Jag ska också pitcha en ny idé till Vallarna inför nästa sommar och vi börjar repetera en ny krogshow i Falkenberg om en månad. Jag är också med och driver Studio Classon där vi har flera projekt.