Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mahmood och hans låt "Soldi" ska representera Italien i Eurovision.

Fel låt vann enligt Matteo Salvini

Matteo Salvini, biträdande premiärminister i Italien, är missnöjd med landets bidrag till Eurovision. Låten "Soldi" är en barndomsberättelse som framförs av Mahmood, vars mamma är italiensk och pappa egyptisk, skriver The Guardian.

Mahmood, som känner sig "100 procent italiensk" har inkluderat arabiska uttryck i texten. Hans bidrag röstades fram under musikfestivalen i San Remo av en jury bestående av musikexperter och journalister som fick 60 procent av rösterna. Tv-publikens röster, tillsammans 40 procent, gick i stället till artisten Ultimo.

"Mahmood...mah...den vackraste italienska sången? Jag skulle ha valt #Ultimo" twittrade Matteo Salvini, som också är partiledare för det främlingsfientliga Lega.

Landets andre biträdande premiärminister, Luigi Di Maio från Femstjärnerörelsen, reagerade mot´ "den avgrundslika klyftan mellan folket och eliterna". Mahmoods seger var, enligt honom, ett uttryck för önskningar från en minoritetsjury, till största delen bestående av "journalister och radikaler" i stället för "en majoritet av röstarna i hemmen". Luigi Di Maio tillade att nästa års vinnare kanske ska utses enbart av tv-tittarna som dessutom betalar för att få rösta.