Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Fassbender syns snart i ännu en "X-men"-film. Men inom kort medverkar han i en mer oväntad film: långfilmsversionen av "Kung fury". Arkivbild.

Fassbender om svenskfilmen: Lätt beslut

För tre år sedan vann David Sandberg Guldbaggen för bästa kortfilm för "Kung fury". Filmen blev en viral hit över hela världen och Sandberg blev inbjuden till att filma i USA. Inom kort drar inspelningen av långfilmsversionen i gång, med Michael Fassbender i en huvudroll.

Fassbender uttrycker sin förtjusning över projektet när TT möter honom i Paris.

- Det ska bli väldigt spännande, säger han och fortsätter:

- David är en oerhört intressant talang. Han är smart och han är ödmjuk.

Kortfilmen "Kung fury" är en hejdlös mix av action och komedi, gjord med mängder av hemmagjorda specialeffekter och med Sandberg själv i huvudrollen. Filmen förverkligades tack vare gräsrotsfinansiering. Om långfilmen är en förlängd remake eller någonting helt nytt vill Fassbender inte säga.

- Du får vänta och se, säger han.

Hasselhoff och Schwarzenegger

"Baywatch"-skådespelaren David Hasselhoff medverkade i kortfilmen. Han är också med i långfilmen, tillsammans med bland andra Arnold Schwarzenegger.

Hur gick det till när Michael Fassbender fick upp ögonen för filmen?

- Någon skickade kortfilmen till mig och sade "de ska göra långfilm av det här". Jag blev snabbt fascinerad, så det var ett lätt beslut. Jag beundrar verkligen David, en ung kille som gör någonting som detta i princip helt själv, det är mycket imponerande.

Fassbender kan vi om drygt en månad se i "X-men: Dark phoenix", där han än en gång spelar Magneto. Det sägs att det är den sista X-men-filmen i den här omgången.

- Det sägs så, men jag har ingen aning om vad som händer framöver. Du får fråga dem som planerar filmerna. Jag har tyckt väldigt mycket om att göra dem. Magneto är en fascinerande rollfigur, där det finns mycket att utforska. En konstant källa att hitta något i, säger Fassbender.

Mer realistiska filmer

Den nya "X-men"-filmen är medvetet mer realistisk än de tidigare.

- Vi ville göra den enkel, hålla den på jorden. Till exempel är hjälmen det enda som nu särskiljer Magneto från andra. Vi skippade hans andra utstyrsel.

Vad är det som lockar Michael Fassbender när det gäller filmroller?

- Jag vet inte förrän jag läser manuset. Just nu arbetar jag mycket med mitt produktionsbolag. Vi letar nya berättelser att utveckla både för film och för tv.