Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Farah Abadi talar på nationaldagen i Varberg

Det blir Melodifestivalens programledare Farah Abadi som kommer att hålla tal i Varberg den 6 juni.

I Varberg firas nationaldagen i Societetsparken och årets talare är programledaren Farah Abadi. Hon var, tillsammans med Jesper Rönndahl, en av programledarna av årets Melodifestival. Utöver det hörs hon som en av programledarna i Sveriges Radios Karlavagnen och i höst leder hon det nya SVT-programmet ”På riktigt?!”.

– Vi tycker att Farah är fantastisk och en spännande röst på så många sätt, så när hon tackade ja till att komma och hålla tal på nationaldagen i Varberg blev vi såklart jätteglada, säger Lisa Pedersen, arrangemangsproducent på Varbergs kommun i ett pressmeddelande.

Dans och musik

Utöver nationaldagstalet så kommer elever från Kulturskolan stå för underhållningen i form av körsång, dansuppvisning och musik. Det kommer även att hållas en ceremoni för att välkomna nya svenska medborgare.

– Detta är en dag för att uppmärksamma Sverige med dess yttrandefrihet, demokrati och öppenhet. Vi hoppas att firandet ska innehålla något för alla. Utöver musik och dans hyllas årets stipendiater och pristagare, och 2022 års medaljörer uppvaktas, säger Erika Sjöwall, verksamhetsutvecklare på Varbergs kommun i pressmeddelandet.

Förutom firandet i Societetsparken blir det flagghissning på torget och nationaldagen avslutas i Varbergs kyrka med en konsert av Varbergs Motettkör.

LÄS OCKSÅ: Nationaldagsfirandet i Varberg och Falkenberg kommer tillbaka

LÄS OCKSÅ: Varnande ord om nationalism inledde nationaldagen i Varberg