Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Falkenbergs jazzdagar i full gång

Första kvällen gick i bluesens tecken.

Det blir lättlyssnad musik på Jazzdagarna i Falkenberg med toner från såväl Ella Fitzgerald som Monica Zetterlund. I dagarna tre bjuds också på musik med bland andra Ebbot Lundberg och Filip Jers på scen. Men första kvällen gick i bluesens tecken med Caroline af Ugglas.

Falkenbergs jazzdagar har spritt ut sig själva på stan och kör bland annat på Strandbaden och på Hwitan. Onsdagen inleds redan kl 15 med toner av Ella Fitzgerald på Strandbaden och fortsätter med Hanna Svensson, Filip Jers och Ebbot Lundberg på Hwitan på kvällen.

Det är det 29:e året som man bjuder in till Jazzdagar i Falkenberg och bakom arrangemanget står som vanligt Ewan Svensson som är en välkänd profil i Falkenberg. Det är hans så kallade ”Festivaltrio” som utgör grunden från början där Ewan på gitarr, Matz Nilsson på bas och Magnus Gran på trummor möter nya gäster och spelar tillsammans.

– Vi läser in oss och repar gästernas musik. Det brukar bli intressanta och spännande möten. Vi har haft många stora artister genom åren och vi är mycket stolta över årets program också, säger Ewan Svensson.

På torsdag är det barnjazz på eftermiddag och kvällen inleds med Mölnlycke Big Band med sång av Anna-Maria Särnhult och Pernilla Warberg. Därefter stiger Festivaltrion upp på scen igen med Lars Jansson och Ulf Andersson.

– Den kombinationen råkar vara ett band från 1980-talet så det blir en liten reunion där. Det ska bli väldigt kul. Sen avslutar vi kvällen med Ian Shaw och Barry Gree. Jag tror att vi är den enda jazzfestivalen i Sverige som är uppbyggd med huskomp plus gästartisterna, säger Ewan Svensson.

Planeringen har pågått i ett halvår och med en diger meritlista är det inte svårt att få artisterna att bli intresserade.

– De förstår att vi är professionella och att musiken ligger på en hög nivå. Problemet är snarare att hitta datum när de är lediga och samtidigt se till att inte våra dagar krockar med andra stora event i Falkenberg.