Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Knyckare, längst till vänster, har fått klartecken från Falkenbergs kommun att starta en mansfri festival. Arkivbild.

Falkenberg nappar på mansfri festival

Emma Knyckare tröttnade på sexuella övergrepp och ofredanden på svenska festivaler och föreslog att det borde finnas en mansfri festival. Nu har Falkenbergs kommun hakat på idén, skriver Hallands Nyheter.

Komikern Emma Knyckare fick såväl svensk som internationell uppmärksamhet när hon tidigare i sommar twittrade ut att hon ville starta en mansfri festival.

"Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig", skrev hon.

Nu kan hennes idé bli verklighet – i Falkenberg.

I en intervju med Hallands Nyheter uppmanade Knyckare – själv från halländska Rolfstorp – att kommunerna Varberg och Falkenberg borde anamma tanken. Falkenberg var inte sena att haka på, enligt HN.

- Jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé, säger Kristján Fannar, destinationsutvecklare hos Falkenbergs kommun.

Efter ett inlägg på Facebook där han proklamerade att "Falkenberg är på – hur går vi vidare?" hörde Emma Knyckare själv av sig. Hon ska snart träffa en projektgrupp och diskutera planerna mer konkret.

Kristján Fannar menar att kommunens utformning passar bra.

- I Falkenberg har vi både en fungerande samordning och bra ytor att vara på, säger han till Hallands Nyheter.