Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Från vänster: Robin Stegmar, Emma Peters, Annika Andersson och Gustaf Hammarsten spelar huvudrollerna i den romantiska komedin "Bagage" på Lisebergsteatern. Pressbild.

Förväxlingar och förvecklingar i "Bagage"

Ett förväxlat bagage leder till en oväntad relation i den romantiska komedin "Bagage", som har premiär på Lisebergsteatern den 1 februari.

Mycket är bekant när komikern och skådespelaren Annika Andersson återvänder till Lisebergsteaterns scen i "Bagage", där hon och regissören Pär Nymark rönte stora framgångar med komedin "Minns du mig?" för två år sedan.

Nymark står återigen för regin och "Bagage" är, liksom "Minns du mig?", skriven av den amerikanske dramatikern Sam Bobrick (som även kan titulera sig som upphovsperson till komediserien "Pang i plugget").

"Sjuka inslag"

Men att så är fallet beror mer på en tillfällighet än någonting annat, säger Andersson.

- När vi läste manuset till "Bagage" så visste jag faktiskt inte att den också är skriven av Sam Bobrick, så jag antar att han har någonting som tilltalar mig. Han är oerhört duktig på att skriva fyndig dialog. Och sedan finns det en del sjuka inslag som kommer att överraska publiken. Det ser jag verkligen fram emot.

På scen får Annika Andersson sällskap av Robin Stegmar, som även han spelade i "Minns du mig?" och Gustaf Hammarsten ("Midnattssol", "Brüno") och Emma Peters ("Grotesco").

- När vi hörde av oss till Emma och Gustaf trodde vi aldrig att de skulle tacka ja, men det gjorde de. Under repetitionerna har det funkat väldigt bra. De är två väldigt roliga människor och duktiga skådespelare, säger Andersson.

Hoppas på turné

"Bagage" har premiär den 1 februari och kommer att spelas fram till slutet på mars. Om det sedan blir en Sverigeturné för pjäsen är inte klart, men förhoppningen finns.

- Det finns en liten tanke på att ta föreställningen på turné, men då är det mycket som ska klaffa i folks scheman, säger Andersson.