Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Artisten Olivia Eliasson framför "Never learn" vid fredagens genrep inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik.

Förkylningshotet mot deltävling fyra

På lördag smäller det i Örnsköldsvik, men under fredagens publika genrep av Melodifestivalens fjärde deltävling fortsatte förkylningarna att spöka hos artisterna.

Schlagerfebern är ett faktum i Örnsköldsvik när den fjärde deltävlingens första publika genrep är avklarat. Artisterna lyckades att sätta sina nummer – trots förkylningsepidemin som tagit hårt på flera av lördagens tävlande.

En som drabbats av säsongens influensa är Felix Sandman. I sista stund försvann hans halsont.

- Det har varit skönt att köra i dag, jämfört med i går – då var det inte alls kul, men det ligger ännu lite i näsan och halsen, säger Felix Sandman och avslöjar hur han håller sjukdomen borta:

- Jag har varit till läkare, och fått en massa knep från sångcoachen som jag gör hela tiden, som att bubbla i ett glasrör. Men basen är ingefära, honung och citron. Det är det jag kör hela tiden.

I övrigt är magkänslan bra och Felix är taggad inför lördagen. En som också är väldigt positiv efter kvällen genrep är Elias Abbas som lyckats undgå konkurrenternas förkylningar.

- Allt gick som planerat och det satt som en smäck. Jag mår toppen, och allt är perfekt, säger Elias Abbas.

"Mycket slem"

Artisten Olivia Eliasson står själv rätt still på scenen, men med sig har hon fyra dansare som utför parkour. Själv är hon taggad inför morgondagen.

- Det kändes superbra, verkligen. Allt ska klaffa, jag kan inte styra det killarna gör, så jag är alltid orolig för hur de ska klara sig, men jag vet att de är så duktiga. Jag litar starkt på dom, säger Olivia Eliasson som likt många andra tävlande är lite krasslig:

- Jag har ont i halsen, mycket slem, men jag försöker kurera mig så gott jag kan.

Piller från Ungern

Dansbandet Rolandz bjöd på ett glittrigt genrep med extra allt. Koreografin till bidraget "Fuldans" kräver att tungan ligger rätt i mun. Frontfiguren Roland Järverup (spelad av Robert Gustafsson) är inte orolig över dansen – och inte hälsan heller.

- Vi har fått våra vitaminer skickade från skivbolaget, det vill säga, Bert Karlsson. Dom är från Ungern, pillrena, Det är olika färger i olika kombinationer som ska tas. Han sa "undvik läkare" – jag vet inte vad det innebär, men dem ska vi ta imorgon. Det har vi lovat på order, säger Roland "Roland Järverup" Gustafsson.

En som lyckats undgå sjukdomsbobborna är Melodifestivalveteranen Mariette, som enligt henne själv är på gränsen till övertaggad. Hennes avancerade nummer utförs på en pyramid flera meter upp i luften.

- Första gången jag gick upp på den kände jag “wow”. Golvet är också genomskinligt så jag ser långt ner. Det är som att gå på en bro det bara är glas över, som jag tycker är sjukt läskigt men det är safe. Det är som när man var liten och gick fram till en trampolin och tittade ned och bara aldrig i livet, och vände. Men nu kan jag inte vända, nu vill jag vara där uppe.