Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det har varit fantastiskt att spela mot henne", säger Alexander Karim om motspelaren Malin Buska.

Explosiv thriller Viaplays nya storsatsning

Två barn ser föräldrarna vinka från bilen. "Kom hit nu!", ropar de. En sekund senare exploderar det och föräldrarna är borta. Det är upptakten till Viaplays nya thriller "Advokaten".

Tv-serien utspelar sig 20 år senare när rollfigurerna, spelade av Alexander Karim och Malin Buska, ska ta reda på vad som hände deras föräldrar den där dagen på parkeringsplatsen.

- Det är en stark berättelse om syskonkärlek och brott, och hur långt man är villig att gå för att ta ut sin egen hämnd, säger Jens Lapidus som är en av initiativtagarna, till TT.

Huvudrollen Frank Nordling spelas av Alexander Karim. Frank är försvarsadvokat på en av Sveriges främsta advokatbyråer och när han får veta att mördaren är en av byråns viktigaste klienter blir han besatt av hämnd.

- Jag har aldrig tidigare velat ha en roll så mycket som den här. Jag har mest gjort extroverta roller innan men det var något med Franks slutenhet som tilltalade mig, säger Karim och fortsätter:

- Vi är otroligt olika. Han är introvert och hårt hållen av sina egna känslor. Det är liksom trasigt därinne. Han har problem, det är mörkt. Jag sysslar nästan uteslutande med roliga saker och har mycket skratt i mitt liv. På så sätt är vi olika.

Buska tillbaka i "Lapidusproduktion"

Franks syster, Sarah Khalil, spelas av Malin Buska som tidigare är känd från en annan Lapidusproduktion: "Snabba cash". Till skillnad från Frank som håller känslorna inom sig är Buskas karaktär Sarah Khalil utåtagerande. Hon är en plågad ung polis som gör allt för att få tillbaka vårdnaden om sitt barn, samtidigt som hon tampas med drogmissbruk och oförmågan att acceptera föräldrarnas öde.

- I den här genren får man som kvinna ofta spela den känslosamma "gravida mamman" eller assistenten som ska lyfta den manliga rollen. Men jag har arbetat hårt med karaktären Sarah. Jag hoppas verkligen att jag lyckats få fram en komplexitet kring henne, och gjort henne mer till människa, säger Malin Buska.

- Det är första gången jag gör en roll som Sarah. Hon har någonting intressant över sig. En sprödhet, en passion och rädsla som skiftar mellan vad som är gott och ont.

Också ensamvarg

Precis som Sarah Khalil identifierar sig även Malin Buska som "ensamvarg". Hon umgås helst inte i stora sällskap och säger att det inte alltid är enkelt att vara den man vill, eller behöver, vara.

- Alla går vi igenom olika resor i livet. Man vill bli älskad och ha kontakt, men det är inte alltid så lätt.

Huruvida de två, väldigt olika, karaktärerna tillsammans lyckas lösa mordgåtan går att se i "Advokaten" från och med den 26 februari på Viaplay och TV3.