Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eagle-Eye Cherry gled sakta men säkert ut ur rampljuset – nu är han dock tillbaka med nytt material. "Jag började bli väldigt sugen på att åka ut och spela så det är väl det som har drivit mig att krypa fram från under min sten och sätta i gång", säger han. Pressbild.

Eagle-Eye Cherry: "Har allt att vinna"

Eagle-Eye Cherry är tillbaka efter flera års tystnad. Nya singeln "Streets of you" ska följas av album och turné.

"Save tonight" släpptes för mer än 20 år sedan men har ändå lyckats skrapa ihop runt 150 miljoner spelningar på Spotify och den går fortfarande varm på radiokanaler runt om i världen.

För Eagle-Eye Cherry innebar låten flera extremt intensiva år med resor runt jorden för konserter, intervjuer och skivinspelningar. Efter ett tag började han dock glida ut ur rampljuset – ett högst medvetet val av den svenske artisten.

- Jag har ju självvalt hållit mig undan ganska länge och njöt verkligen under tiden när jag sakta men säkert dök in i anonymiteten. Även om det är otroligt roligt att vara ute och spela och att folk tar till sig musiken så är det ett ganska speciellt liv, säger han.

TT: Vad har du gjort när du har varit borta?

- Haha, jag har skämtat ibland om att jag borde ha åkt i finkan eller varit på rehab eller något för att ha en intressant story att berätta. Men jag har hållit på med diverse projekt, spelat väldigt mycket fotboll, blivit pappa och jag har ett hus på landet som jag håller på med. Det har varit livet, helt enkelt.

Inspiration i Nashville

Eagle-Eye Cherry har dock hela tiden skrivit musik och till slut kom ett sug efter att åka ut och spela. Han berättar att det var det som fick honom att till slut bestämma sig för att prova att göra ett nytt album och efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka på allvar.

- Jag har lyckats göra en platta som jag är otroligt nöjd med och den här singeln känns som en jättebra startpunkt, säger Eagle-Eye Cherry.

"Inga frågetecken"

Singeln, som är ute nu, heter "Streets of you" och det ännu namnlösa albumet är planerat till hösten. Soundmässigt kommer lyssnarna att känna igen sig men det har ändå skett en utveckling.

- Jag har ju inte återuppfunnit mig själv men låtskrivarmässigt är jag väldigt nöjd. Det finns inga frågetecken. Alla låtar håller från början till slut och ljudbilden som vi har skapat är ganska stor men ändå organisk, säger Eagle-Eye Cherry, som tycker att det finns en "americana-vibb" på albumet.

Intresset från omvärlden är fortfarande stort men han känner inte samma press som förr – då hans skivbolag var missnöjt om han "bara" sålde en miljon skivor.

- Nu har jag bara allt att vinna. Hur än det går känns det som att jag börjar från noll igen och det är väldigt skönt, säger Eagle-Eye Cherry.