Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

R Kelly vill spela i Dubai – trots reseförbud. Arkivbild.

Dubai tillbakavisar R Kellys påstående

R Kelly vädjade i helgen till det amerikanska rättssystemet om att få åka till Dubai och spela. Men nu skriver myndigheter i staden att r'n'b-stjärnan inte har några spelningar bokade.

R Kelly dök upp i en domstol i Chicago på fredagen för att be domaren att tillfälligt häva hans reseförbud. Tidigare i veckan ansökte den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan om lov att resa till Dubai för att genomföra en rad konserter, och nu bad han om mer tid för att lägga fram fler argument för att få resa.

Han hävdar även att konserterna är nödvändiga för att han ska kunna betala det underhåll han är skyldig sina barns mamma, skriver Independent.

Dubai: Inga bokningar

Men enligt ett uttalande från Dubais presstjänst har stadens myndigheter inte mottagit någon ansökan och några konserter ska inte vara inbokade.

"Myndigheterna i Dubai har inte mottagit någon ansökan om att uppträda av sångaren R Kelly, inga lokaler har heller bokats", skriver presstjänsten enligt Rolling Stone.

I Kellys ansökan till rätten i Chicago framgår att sångaren vill spela i Dubai den 17–19 april. Som argument framförs bland annat att han skrivit på kontrakt angående spelningarna innan han greps av polis tidigare i år, och att han redan är inbokad för att träffa Dubais kungliga familj.

Men även de senare påståendena tillbakavisas av myndigheterna i Dubai.

R Kellys advokat Steve Greenberg skriver till Rolling Stone att sångaren har skrivit på ett kontrakt med en "legitim arrangör" och anledningen till att inga spelningar har bokats beror på reseförbudet hans klient belagts med.

Omtalad dokumentär

R Kelly står åtalad för tio fall av sexuella övergrepp mot fyra personer, varav tre var minderåriga vid tiden för övergreppen. I samband med att han släpptes mot borgen tidigare i februari tvingades han dock lämna ifrån sig sitt pass.

Besvärande uppgifter om R Kelly har cirkulerat i åratal. Han har tidigare åtalats och friats för barnpornografibrott och han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Beskyllningarna fick nyligen ny fart med den omtalade dokumentärserien "Vi överlevde R Kelly", där flera av artistens påstådda offer träder fram.

Var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.