Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Dramatens styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström säger att styrelsen kommer att ha samtal med teaterns medarbetare under veckan som kommer. Arkivbild.

Dramatens styrelse: Vi borde ha agerat

Dramatens styrelse skriver i ett internt brev till de anställda som Dagens Nyheter tagit del av att styrelsen borde ha "agerat mer kraftfullt" när det gäller de missförhållanden som uppdagats på nationalscenen.

Brevet skickades ut på söndagen, dagen efter att skådespelaren Julia Dufvenius berättat i en intervju med DN att hon hotats av en manlig kollega och därför fått eskort till och från scenen.

Styrelsens ordförande Ulrika Årehed Kågström säger nu att man ska prata med alla medarbetare under kommande vecka där styrelsen går i genom hur man ska säkra att Dramatens nolltolerans mot trakasserier efterlevs.

- Det kanske behövs skärpningar och kontroller men det handlar också väldigt mycket om att lyssna. Vi vill ju inte ha en situation där medarbetarna känner att de problem som man upplever finns inte tas på allvar, säger hon till tidningen.

Julia Dufvenius har sagt att hon inte har förtroende för teaterchefen Eirik Stubø, men Årehed Kågström säger att styrelsen stärkt ledarskapet och att man har fortsatt förtroende för honom.

- Generellt har det varit försummat att ta itu med allvarliga missförhållanden på Dramaten. Det är inget nytt. Det har ju djupa rötter, det går tillbaks många år i tiden och det kräver kraftfullt agerande från teaterns sida och det kommer vi att bevaka närmare från styrelsens sida.