Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Dogville" sätts upp på Folkteatern i Göteborg. Arkivbild från filmens premiär i Cannes 2003 med Nicole Kidman och Stellan Skarsgård.

"Dogville" sätts upp på scen i Göteborg

Lars von Triers film "Dogville" från 2003 sätts upp i en scenversion på Folkteatern i Göteborg i höst, skriver Göteborgs-posten. Dramatiseringen skrivs av danske Christian Lollike, som tidigare skrivit "Manifest 2083" om Anders Behring Breivik och Utøya-massakern. För regin står Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl.

"Dogville" handlar om Grace, spelad av Nicole Kidman i filmversionen, som kommer till den ensliga byn Dogville, på flykt undan maffian. I byn hamnar hon först under bybornas beskydd, men utsätts sedan för övergrepp.

- Berättelsen griper tag i något jobbigt, den handlar inte om några andra utan om oss. Det finns skrämmande likheter i vår tid, säger Frida Röhl.

Under våren 2019 kommer Folkteatern att sätta upp en version av "Jane Eyre", skriven av författaren Tone Schunnesson, som 2017 nominerades till Borås tidnings debutantpris för sin roman "Tripprapporter".