Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Diggiloo spred glädje i regnet

Full regnmundering, filtar och tända ljus. Artisterna laddade upp ordentligt inför Diggiloos första regniga stopp i Varberg på onsdagen.

Under sommarens tidigare Diggiloo-konserter har det varit uppehåll, enligt Sam Rekik från gruppen Medina. Men på onsdagen fick artisterna värma upp lite extra i regnet.

– Det blir att man får ladda lite mer än vanligt och bjuda på sig själv. Man får dansa lite mer för att hålla sig varm, säger Sam Rekik, som är iklädd full regnmundering en dryg timme innan föreställningen ska börja.

Det är första året som Medina turnerar med Diggiloo. Sam Rekik tycker att det är roligt att få se en massa nya platser, då gruppen är mest van vid att spela på klubbar.

– Nu har vi fått se slott och Dalhalla, en massa platser som man inte hade fått se annars. Plus att man har fått lära känna dessa fantastiska människor.

Under scenen har producenten Patrik Krall skapat ett mysigt krypin med stora ljus, filtar och sittmöbler som införskaffades tidigare under dagen.

– Det är inte bara behind the scenes, det är under the scenes också, säger han där han sitter och samtalar med artisten Jessica Andersson.

Det är hennes tolfte sommar med Diggiloo och hon är lika taggad som tidigare år.

– Glädjen och kärleken som vi känner, den tror jag når ut till publiken, säger hon.

Roligast tycker hon är att få jobba tillsammans med de andra artisterna.

– Jag säger att jag har världens bästa sommarjobb. Större delen av året jobbar jag mest ensam och åker bil ensam överallt så det är fantastiskt att få jobba med andra. Vi är som en familj efter alla dessa år.

Och när föreställningen börjar samlas hela familjen i guldiga jackor och sprider glädje trots det regniga vädret.