Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Dencik medverkar i den kommande "Bond"-filmen. Arkivbild.

Dencik: Hedrande att göra Bondfilm

David Dencik – just nu aktuell som försvarsadvokat i Netflix-serien "Störst av allt" – spelar en roll i den 25:e filmen om den brittiske underrättelseagenten James Bond.

David Denciks rollfigur i den kommande Bondfilmen heter Waldo, och mycket mer än så är än så länge inte känt.

- David spelar en mycket viktig rollfigur, men vi kan inte avslöja så mycket ännu, säger producenten Barbara Broccoli.

Något som däremot står klart är att Dencik åker till Jamaica nästa vecka för att påbörja inspelningen. Tio veckor blir det totalt.

- Jag vet inte riktigt vad det är jag ska göra, men jag tror att det är nån actionscen. De berättar inte så mycket för mig. Det är som att jobba för MI6 på riktigt, allt är hemligt, säger han.

David Dencik, som har erfarenhet från brittiska spionhistorier på vita duken sedan han medverkat i filmen "Tinker Tailor Soldier Spy", har provfilmat för Bondfilmer tidigare utan framgång. Den här gången blev han i stället direktförfrågad.

- Det är en hedrande uppgift att få vara med, säger Dencik.

Filmar i Imax

I en sändning på sociala medier presenterades David Dencik som ett av många tillskott i James Bonds dödliga universum, tillsammans med bland andra Rami Malek ("Bohemian rhapsody"), Ana de Armas ("Blade runner 2049") och Billy Magnussen ("Maniac").

Dencik är inte den enda Sverigekopplingen i den kommande Bondfilmen. Bakom kameran står fotografen Linus Sandgren, som har filmer som "La la land" och "American hustle" på sitt cv.

- En fantastisk kille. Vi filmar i många olika format, bland annat Imax, och Linus är oerhört viktig för vårt berättande, säger Barbara Broccoli.

Ingen titel än

Flera Bondfans blev i kommentarsfältet exalterade över nyligen Oscarsbelönade Rami Maleks medverkan i filmen.

- Jag är fast i New York, men jag ser verkligen fram emot att ansluta till gänget. Jag lovar er att jag inte kommer att göra Bonds resa enkel, sade Malek i ett förinspelat videomeddelande.

Någon titel har den kommande filmen dock ännu inte fått. Produktionen nöjer sig fortfarande med arbetsnamnet "Bond 25".

Sedan tidigare står det klart att Daniel Craig spelar rollen som James Bond. Bland de skådespelare som också repriserar sina roller märks bland annat Ralph Fiennes som M och Naomie Harris som Moneypenny.