Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hallgren spelar pappa Rudolf, Sissela Benn är mamma Karin och Elis Gerdt gör rollen som Sune och Sunes lillebror spelas av Baxter Renman. Pressbild.

De medverkar i nya Sune-filmen

Inspelningarna för "Sune vs Sune" – nästa års stora svenska julfilm – är i gång. I rollen som Sunes pappa Rudolf syns Fredrik Hallgren, Sissela Benn spelar Karin – och 10-årige Elis Gerdt gör rollen som Sune själv.

Rollen som Sunes pappa Rudolf har tidigare spelats av Peter Haber och Morgan Alling. Men i den kommande filmen är det Fredrik Hallgren, känd från "Bonusfamiljen", som syns.

Mer: Hallgren om "Bonusfamiljen" och sin uppväxt

Han tackade ja för utmaningens skull.

 Det är en roll som alla har en relation till, det är med en viss försiktighet som man svarar ja ändå. Men jag måste försöka, i alla fall, göra det bästa jag kan av det. Göra min grej men ändå så mycket Rudolf som möjligt, säger Fredrik Hallgren till TT.

I den kommande filmen – som har arbetsnamnet "Sune vs Sune" – får tittarna följa Sune på hemmaplan. Dels när han är i skolan eller med sin familj, dels i hans fantasivärld.

Han är ganska lik mig på ett sätt, men ändå inte. Han har väldigt vild fantasi, vilket är likt mig, men när det kommer till hur han är och hur han är fysiskt, det är inte likt mig. Så det är likt och olikt, säger Elis Gerdt, som spelar Sune.

Sissela Benn, som bland annat har medverkat i Melodifestivalen som Filippa Bark, spelar rollen som Sunes mamma Karin.

Det passar mig att det bottnar mycket i mänskliga beteenden, att det finns psykologiska förklaringar bakom varför de gör som de gör. Det tycker jag är roligt, att ha en roll som har väldigt vanliga mänskliga tillkortakommanden som man kan känna igen sig i, säger hon.

Filmen har planerad biopremiär julen 2018.