Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

De gör upp om grammisarna

Zara Larsson nominerad till Regeringens musikexportpris

Grammisnomineringarna offentliggjordes vid en pressträff i Stockholm på torsdagen. Laleh och Kent har chans på flest statyetter, fyra respektive fem.

Laleh är nominerad i kategorierna årets pop, årets kompositör och årets producent. Dessutom har hon chans att vinna det åtråvärda priset för årets låt – där gör hon upp om segern med bland andra Zara Larsson, Mike Perry, Miriam Bryant och Håkan Hellström.

Kent gör avskedskonsert på lördag

Kent, som i helgen gör sin allra sista konsert, är nominerade i kategorin årets artist tillsammans med bland andra Zara Larsson, Tove Lo och bortgångne Freddie Wadling.

Bandet kan också få priset för årets rock samtidigt som sångaren Joakim Berg är nominerad i kategorin årets textförfattare. Dessutom är bandets avskedsvideo "Då som nu för alltid", regisserad av Adam Berg, nominerad i kategorin årets musikvideo.

Bowie kan få videopris

Kent har också nominerats i den blytunga kategorin årets album. Där tävlar gruppen mot bland andra Frida Hyvönen som också hon har chans på flera priser på galan. Utöver albumkategorin är hon nominerad till priserna för årets textförfattare och årets kompositör.

Bland nomineringarna märks också David Bowies Lazarus som kan få musikvideopriset. Videon, som blev en av Bowies sista, är regisserad av Johan Renck, tidigare känd som Stakka Bo.

Grammisgalan arrangeras i Konserthuset i Stockholm den 28 februari.