Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mendez, Marika Carlsson, Christer Björkman, Ida Redig, Mariette, Tommy Nilsson, Ola Salo, David Lindgren och Kamferdrops är årets medverkande i Diggilooturnén. Pressbild.

David Lindgren: Känns väldigt ärofyllt

David Lindgren tar över efter Lasse Holm, Christer Björkman debuterar och Mariette får äntligen spela på sin drömarena. Under årets Diggilooturné hyllas dessutom flera bortgångna artister.

I16 år har sommarshowen Diggiloo dragit runt i Sverige med folkkära artister och komiker. Nu är det dags för ytterligare en upplaga, och den här gången tar David Lindgren över rodret från den tidigare Diggiloo-ledaren Lasse Holm.

- Det är skithäftigt, Lasse Holm är en fantastisk entertainer och låtskrivare. Han har gjort jättemycket för Underhållningssverige genom åren, så det känns väldigt ärofyllt, säger David Lindgren.

Under årets turné medverkar bland annat Charlotte Perrelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Ida Redig, och komikern Marika Carlsson. Dessutom kliver ett helt gäng artister från årets Melodifestival med på tåget. Förutom David Lingren, som programledde tävlingen, uppträder även Mariette, Mendez, Kamferdrops och Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman på scenen.

- Jag kommer att skoja lite med honom – generalen, lovar David Lindgren.

"En tung period"

Årets Melodifestival fick ta emot mycket kritik för manus och mellanakter, men David Lindgren tvekar inte inför att nu hoppa på ytterligare en ledarroll i ett musiksammanhang.

- Det var en väldigt tung period, men jag lärde mig mycket och jag känner mig trygg i det jag gör.

- Diggiloo handlar om att åka runt och underhålla en livepublik, vilket jag älskar, säger han.

Mariette Hansson, en av årets Diggiloo-debutanter, berättar att de den här sommaren kommer att hylla Lill-Babs, Jerry Williams och Avicii, som gick under 2018.

- Jerry Williams stod jag på scenen med i vintras när vi gjorde Vintergalan tillsammans, det känns fortfarande lite overkligt att han inte finns med oss, säger hon.

Hyllar Avicii

Just nu är gruppen i full gång med att öva koreografi, stämmor och allting annat som hör showen till. Mariette utlovar även att hon kommer gå utanför sin egen musikaliska box.

- Jag tror folk kommer tänka “Jaha, ska de göra den låten” eller "Åå vad härligt att de sjunger tillsammans". Vi kommer att göra några riktigt bra låtar från filmen "The greatest showman" också, det kommer att bli supermäktigt, säger Mariette.

TT: Var ser du mest fram emot att spela?

- Dalhalla i Rättvik har jag haft som en dröm att spela på, jag tycker det är den vackraste spelplatsen i Sverige och nu ska jag få komma dit.