Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Därför älskar vi Mia Skäringer

Hon blottar sina svaga sidor – och hon gör det med en sylvass humor. Mia Skäringer, som nu fyller 40 år, har gått från destruktiv tonåring till folkkär artist och när hon säger vad hon tycker stämmer alltid hyllningskören in.

De flesta förknippar Mia Skäringer med radioprogrammet Roll on och tv-serien Solsidan.

Men karriären satte egentligen fart redan på 90-talet då hon var med i samhällsprogrammet Sanning eller konsekvens på ZTV och Släng dig i brunnen på SVT.

Med humorserien Mia och Klara, som hon gjorde tillsammans med Klara Zimmergren, kom den stora framgången.

Och det inte bara i tv-rutan som Mia Skäringer levererar sylvassa repliker. Hon har också stort inflytande på sociala medier och under de senaste åren har flera av hennes Facebookinlägg fått stor spridning.

Många minns nog när hon försvarade komikern Amy Schumer som blev häcklad på scenen under ett besök i Stockholm tidigare i höstas. Inlägget, som hittills delats över 20 000 gånger, avslutar hon med:

"Jag hade så mycket tålamod. Nu är det slut. No more fucks to give. Jag ska bli ett sånt jävla Badass."

Och senast förra veckan skrev hon, med sin ironiska men ärliga ton, ett inlägg om krav från omgivningen som hämnar,  som hittills delats över 5 000 gånger.

Förutom en träffsäker humor kan hon sjunga också.

Men framgångarna har ett högt pris.

I början av augusti sjukskrevs Mia Skäringer för utmattningssyndrom. Även detta har hon skrivit om på Facebook.
 

"Det kommer en dag i hennes liv då hon inte förmår bedra sig själv längre. En sällsam gråt utan ände. En dag utan slöjor. Då solen lyser igenom märg och ben, då regnet smattrar mot hjärtat. Varje droppe så tun att köttet dallrar och jorden skälver" skriver hon i inlägget om fått tusentals reaktioner.