Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets deltagare i "Så mycket bättre", Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli. Även Ulises Infante Azocar är med i programmet, men han valde att inte medverka på gruppbilden.

Christer Sjögren: "Jag får nypa mig i armen"

Alla är på plats, inspelningen är i gång, och årets "Så mycket bättre"-gäng har börjat repetera sina låttolkningar. Men det är inte bara musiken som står i centrum.

Efter försenade buss- och flygplansresor samt gig i Nordnorge och Vingåker, anlände till slut Christer Sjögren en dag efter alla andra till "Så mycket bättre"-huset Grå gåsen.

- Jag har levt under press och stress de senaste två dagarna, men jag var tvungen att fullfölja mina åtaganden, säger han efter att han landat på Visby flygplats.

Under den andra inspelningsdagen stod en utflykt i byn Burgsvik på planeringen, med en guidad tur av Eric Gadd som vuxit upp på ön. Sin egen dag är det han är mest nervös för.

- Samtalen tenderar att bli rätt fina, samtidigt måste man ju vara lite personlig. Jag funderar lite på hur jag ska lägga mig där, hur privat jag ska vara. Det får jag låta situationen avgöra, men det är lite nervöst, berättar han.

"Mår illa hela tiden"

Gadd är ett stort hiphop-fan sedan tidigare, och Ulises Infante Azocar, som ligger bakom artistnamnet Stor, är han lite extra nyfiken på.

- Jag har lite överdriven respekt för Stor, jag har lyssnat mycket på honom, verkligen varje platta, säger Gadd.

Stor tror att han kommer att få höra fina tolkningar av sina egna låtar, men berättar att slanguttrycken har ställt till det.

- Jag pratade med Hoffsten, och hon sa att hennes son fick hjälpa henne att översätta vissa ord i mina texter.

Charlotte Perrelli anlände till platsen med en något större mage än vanligt – dagarna före inspelningen avslöjade hon på sociala medier att hon är gravid. Nu måste hon kämpa mot tröttheten.

- Man mår som man gör när man är gravid, jag tycker kanske att jag borde ha mått bättre eftersom det har gått så långt tid. Jag mår illa hela tiden och är framförallt väldigt trött. Men man får försöka lyssna på kroppen, det är inte värre än så, säger hon.

"Kan bli pinsamt"

Perrelli har en lång karriär bakom sig – ett stressmoment, menar hon.

- Tänk om någon har valt en låt som jag nästan inte minns? Jag har gjort runt 130 sololåtar och säkert lika många dansbandslåtar. Det här kan bli pinsamt, säger hon och skrattar.

Den som har varit med längst i svängen är Christer Sjögren.

- Jag firar 50-årsjubileum som artist i år, jag får nypa mig i armen när jag säger det själv. Herregud! Jag har fått vara med om så otroligt mycket.