Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Regeringen i Storbritannien och kulturminister Oliver Dowden får ta emot en hel del klagomål från frilansande kulturarbetare, på grund av Brexit. Arkivbild.
Regeringen i Storbritannien och kulturminister Oliver Dowden får ta emot en hel del klagomål från frilansande kulturarbetare, på grund av Brexit. Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth

Brittiskt kulturliv i fortsatt Brexit-protest

Brittiska kulturutövare fortsätter att protestera mot de hinder som Brexit skapar, skriver The Guardian. Andrew Edwards, designer för teater och opera är den senaste att skriva ett öppet brev till den brittiska regeringen, där han vädjar om att de ska fortsätta att förhandla om visumreglerna, så att frilansande kulturutövare kan ta sig runt i Europa utan problem.

Andrews brev har skrivits under av 114 koreografer, skådespelare och designers.

Själv var han på väg till ett arbete i Österrike när han blev kvarhållen av tullen i Amsterdam. Han missade sitt anslutande plan och fick stanna i den nederländska staden i två dagar, där han tvingades att själv stå för alla kostnader, trots att han enligt egen utsago hade alla dokument som efterfrågades.

Tidigare har också scenkonstfacket Equity formulerat ett öppet brev till regeringen med samma vädjan, och bland de kända skådespelarna som skrev under syntes bland andra Ian McKellen, Julie Walters och Patrick Stewart.

Enligt kulturminister Oliver Dowden arbetar regeringen för att lösa dessa frågor.