Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manusförfattaren Moa Herngren, skådespelarna Frank Dorsin och Erik Johansson samt manusförfattaren Clara Herngren ser fram emot premiären för den nya säsongen av "Bonusfamiljen".

"Bonusfamiljen" väcker känslor

Från "jätteroligt" till "smärtsamt att titta på". SVT-succén "Bonusfamiljen" lämnar ingen oberörd – nu kommer den andra säsongen.

Den första säsongen av "Bonusfamiljen" blev en tittarframgång när den visades på SVT i fjol och utsågs dessutom till årets tv-drama på Kristallen-galan.

Under året har såväl skådespelare som manusförfattare märkt att serien och dess rollfigurer väcker starka känslor.

- Jag gillar att den är en vattendelare. Vissa tycker att det är bra, andra tycker att det är kul och en del tycker att det är jobbigt. Men det blir alltid diskussion. Man kan både hata och älska en karaktär, det tycker jag är ett bra tecken. Det är det som gör en roll intressant, säger Erik Johansson.

Han har fått höra att hans rollfigur Patrik är "en psykopat" men också att han är den enda vettiga i hela familjen.

- Jag såg på Twitter att någon hade lagt ut en bild på mig och så stod det "Sveriges mest osympatiska karaktär". Samtidigt som andra tycker att "fan, det behövs fler som han".

"Inte som Eddie"

Frank Dorsin, som spelar Patriks lite stökige bonusson Eddie, har också fått blandade reaktioner.

- Folk har sagt att "jag vill bara döda Eddie när jag sitter och tittar på det" men också att "han är så bra", säger han.

Tittare brukar också fråga honom om han är så där "i verkligheten".

- Då svarar jag att jag är lite så i verkligheten, men jag är absolut inte som Eddie, säger Frank Dorsin.

I den andra säsongen skruvas dramat upp ytterligare.

- Vi har försökt fördjupa karaktärerna, utveckla dem och se vad som händer om man utsätter dem för ännu tuffare saker, säger Clara Herngren, en av seriens skapare och manusförfattare.

"Sätts på prov"

Ett år har gått sedan händelserna den första säsongen och Lisa och Patrik har fått sitt första gemensamma barn – dottern Lo.

- Hela bonusfamiljen förändras i och med det. Hela konstellationen blir annorlunda och Lisas och Patriks relation och föräldraskap sätts väldigt mycket prov, säger Moa Herngren, som också skriver manus och är en av upphovspersonerna.

Skådespelarna håller med:

- Det blir lite mer drama. Saker och ting ställs mer på sin spets, säger Erik Johansson.

Den andra säsongen av "Bonusfamiljen" får premiär i SVT1 den 29 januari.