Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Begravningsceremonin ägde rum i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Bibi Andersson har förts till sista vilan

Skådespelaren Bibi Andersson gick bort tidigare i våras. Under fredagen begravdes hon vid en ceremoni i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

- Det är den vackraste tiden på året, och det var den tiden på året som mamma älskade. Det är fint att det blir just den tiden, sade dottern Jenny Grede-Dahlstrand till Expressen.

Enligt dottern blev begravningen en traditionell ceremoni, med ljusa minnen i centrum och där skådespelare ur vänkretsen läste dikter. Bland annat så läste Gunnel Lindblom en dikt av Gunnar Ekelöf och Irene Lind en dikt av August Strindberg.

Officiant var prästen Annicka Kronberg, som är god vän till hela familjen.

- Bibi är en av våra riktigt stora stjärnor, både hemma och internationellt. Bibi var en passionerad människa med starkt engagemang. Hennes betydelse i svenskt film- och kulturliv lämnar ett starkt avtryck, sade Kronberg under ceremonin.

Omkring 200 vänner och kollegor kom till kyrkan, bland dem kända skådespelare som Harriet Andersson, Marie Göranzon och Helena Bergström.

- Jag har känt Bibi hela livet, jag är oerhört ledsen och har svårt för begravningar, säger Harriet Andersson till Expressen.

Bibi Andersson avled den 14 april. Hon blev 83 år.