Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Varbergsbo delaktig i internationell bok

Stefan Almérs tankar om ledarskap och tacksamhet sprids från Bali.

Som en av elva personer från åtta länder på fem kontinenter har Stefan Almér varit med och skrivit en bok om ledarskap.

– Att skriva på engelska har …varit en utmaning, säger han.

Boken "The way of the leader" ingår i serien "A journey of riches", där den på Bali bosatte australiensaren John Spender bjuder in personer att skriva en inspirerande berättelse på ett särskilt tema.

– "The way of the leader" handlar om ledarerfarenheter, syn på ledarskap och insikter om vad som är det "nya" ledarskapsparadigmet eller "den nya tidens ledares agerande". Den ger ett globalt perspektiv på alltifrån mer andliga upplevelser av ledarskap till entreprenörskap, socialt arbete med ungdomar och hur man bygger effektiva team under pandemin, berättar 51-årige Stefan Almér från Långås.

Semester på Bali

Kontakten med John Spender utvecklades inför en semesterresa till Bali med familjen. Ursprungligen skulle Stefan skriva ett kapitel i en annan bok i serien, med temat tacksamhet, men John tyckte att hans tankar om ledarskap var så intressanta att det blev starten på en separat bok i serien.

– Mitt kapitel heter "Leadership, a being of gratitude", ungefär "Ledarskap, ett varande av tacksamhet". Jag delar min berättelse om hur jag under min karriär och mitt liv har kommit att förstå ledarskap och hur jag genom det också kommit i djupare kontakt med min egen tacksamhet och uppskattning. Ett gott ledarskap börjar med att känna en tacksamhet till att man blir vald som ledare, oavsett om det är för att man är anställd som chef, är tränare, lärare, politiker eller pappa.

Välgörande ändamål

Boken har varit etta på en försäljningslista i Australien. Överskottet går till välgörenhet på Bali.

– Att få göra detta tillsammans med alla de andra från andra delar i världen har varit otroligt spännande, tycker Stefan Almér, som driver konsultfirman Stayfun efter att ha varit i tur och ordning it- och informationschef, utvecklingschef och HR-chef på Halmstad kommun 2008–2018.